Consulent Schuldregelaar

Dienstverband/uren 36 uur per week, tijdelijk voor een jaar
Werk-/denkniveau MBO+
Afdeling Inkomensondersteuning, team Schulddienstverlening
Vacaturehouder Ron van Amen, (038) 4984423), r.van.amen@zwolle.nl
Salaris Max. € 3.520,-
Sluitingsdatum 20 februari 2020

Economische topregio

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 128.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s.

Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze vernieuwende manier van samenwerken. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad. Een stad die haar bijdrage levert aan de ambitie van de regio om vierde economische topregio van Nederland te worden. Een stad waar iedereen meedoet en iedereen ertoe doet. Zó doen we dat in Zwolle.

De afdeling

De afdeling Inkomensondersteuning bevordert de financiële zelfredzaamheid van mensen in Zwolle en de regio. Uitgangspunt is dat de financiële situatie van de cliënt geen belemmering vormt voor werk, re-integratie en participatie. Wij benaderen mensen respectvol en gaan uit van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden.

Jij maakt deel uit van het jonge en gepassioneerde team Schulddienstverlening. Mensen komen bij ons terecht om schulden hanteerbaar te maken of op te lossen. Samen met collega’s zorg je voor de afhandeling van schuldregelingen conform de modules en de gedragscode van de NVVK.

Dit ga je doen

Een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met problematische schulden. Mensen die bij de schuldhulpverlening aankloppen hebben een flinke drempel moeten nemen en zijn vaak wanhopig. Wij zetten ons keihard in om hun financiën op de rails te krijgen.

Matrix team

Elke schuldregeling wordt gestart vanuit een plan van aanpak gemaakt door een collega schulddienstverlener. Je werkt met een collega consulent schuldregelaar nauw samen met alle disciplines die bij een dossier zijn betrokken. Dit noemen wij een matrix team. Jullie zijn goed ingevoerd in de dossiers en kennen je cliënten.

Binnen het vakteam van vijf consulenten schuldregelaars, ondersteun je elkaar waar nodig en draag je bij aan de ontwikkeling van je specialisme.

Nauw contact met schuldeisers

Jij inventariseert schulden en berekent de afloscapaciteit en het ‘vrij te laten’ bedrag. Daarna schrijf je schuldeisers aan. Hiervoor krijg je administratieve ondersteuning. Als de schuldbemiddeling is gelukt, onderhoud je nauwe contacten met schuldeisers en onderzoek je hoe het traject verloopt.

Blije cliënten

Wij zijn altijd het voorportaal, het minnelijke traject. Als een weigering van een schuldeiser om mee te werken ‘onredelijk’ is, onderzoek je een dwangakkoord bij de rechtbank. Als er toch geen akkoord mogelijk is, bereid je de case voor in het kader van de WSNP.

Er wordt veel gecommuniceerd via telefonische spreekuren met schuldeisers, instanties en cliënten. Ons slagingspercentage ligt hoog, dus spreek je met regelmaat blije cliënten als een regeling is gelukt. En daar doe je het voor.

Dit ben jij

Je hebt een MBO+ werk- en denkniveau, een gedegen juridische basis en ruim een jaar aantoonbare werkervaring als schuldregelaar. Ook kun je goed met cijfers omgaan en werk je accuraat. Kennis van en ervaring met het klantvolgsysteem Allegro is een must en ervaring met MyCorsa een pré.  

Je weet dat elke case anders is. Binnen de kaders van je werk, zie je altijd de mens achter de schuld en lever je maatwerk.

Het lukt je goed om mensen vriendelijk te woord te staan, maar je laat je niet makkelijk overtroeven.

Je bent een doordouwer en wilt het resultaat bereiken dat je voor ogen hebt. Het is fijn dat je binnen een gedreven team werkt en jullie écht samen zaken oplossen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3.520,- (maximum functieschaal 8 ) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Neem contact op met Ron van Amen, teamleider Schulddienstverlening, (038) 4984423), r.van.amen@zwolle.nl.

Solliciteren kun je alleen via onderstaande button.

solliciteer direct