Futuristische weergave van werken voor de gemeente Zwolle.

Coördinator Parkeer- en verkeersmanagementcentrale

De afdeling Stadsbeheer & Vitale Wijken is nieuw en ontstaan uit een reorganisatie van het Fysieke Domein. Het team Operators (circa zes collega's) van de Centrale monitort 24/7 negen Zwolse parkeeraccommodaties, stadsafsluitingen (pollers) en enkele andere systemen die verband houden met het leiden van verkeersstromen. Jij zorgt dat alles op de Centrale lekker loopt én draagt bij aan het doorontwikkelen van verkeersmanagement.

Vacature kenmerken
Dienstverband / uren per week Jaarcontract met intentie tot vast dienstverband / 36 uur per week
Werk- en denkniveau MBO+ / HBO
Salaris Maximaal € 4.752,- per maand (schaal 9) 
Afdeling Stadsbeheer & Vitale Wijken
Vacaturehouder Jeannette Breen 
Sluitingsdatum 7 april 2024

Stadsbeheer & Vitale Wijken

De afdeling Stadsbeheer & Vitale Wijken is nieuw en ontstaan uit een reorganisatie van het Fysieke Domein. Deze reorganisatie was nodig om voor een sterk groeiende stad nog beter samen te werken.
De afdeling is verdeeld in elf teams. In totaal zorgen zo'n 130 professionals (en een flexibele schil) voor het onderhoud en beheer van de stad, haar erfgoed en vitale wijken. Ook zorgen we voor de robuuste verwerking van data naar informatie.
De teams worden aangestuurd door teamleiders. Naast deze teams is er een stafbureau. Samen werken we aan een leefbaar Zwolle van vandaag, morgen en overmorgen.

De Centrale

Het team Operators (circa zes collega's) van de Centrale monitort 24/7 negen Zwolse parkeeraccommodaties, stadsafsluitingen (pollers) en enkele andere systemen die verband houden met het leiden van verkeersstromen. De Centrale is gevestigd in de Katwolderplein-garage.
Onze operators zorgen dat deze objecten goed functioneren. Mensen moeten probleemloos in - en uit kunnen rijden en zich in de parkeergarages veilig voelen. Storingen worden via een systeem doorgezet. Er zijn veel contacten met gebruikers en collega's, waaronder operationeel en technisch beheerders en BOA's. Buiten kantoortijden komen er ook urgente meldingen binnen over de openbare ruimte. In de nabije toekomst maakt de Centrale een doorontwikkeling. Naast een parkeercentrale zullen we dan ook een centrale rol spelen als verkeersmanagementcentrale die verkeerstromen kan sturen. Operators voeren dan ook de regie bij demonstraties of incidenten in het verkeer.

Dit doe jij

Jij zorgt dat alles op de Centrale lekker loopt én draagt bij aan het doorontwikkelen van verkeersmanagement. Deze laatste rol is nu nog beperkt tot incidentenmanagement, maar op den duur krijgt de Centrale een grotere taak in het reguleren van verkeersstromen. Hiervoor heb je onder meer contact met je collega's van het team Mobiliteit.
Ook rond het parkeermanagement zullen er altijd uitdagingen zijn, zoals de nog te realiseren parkeerhubs rond de binnenstad. We onderzoeken op dit moment ook het nut/de noodzaak van een wachtdienst voor incidenten die effect hebben op de bereikbaarheid van de stad. Het is mogelijk dat jij deel van deze wachtdienst gaat uitmaken. Je vindt het leuk om over al deze ontwikkelingen tactisch mee te denken als linking pin tussen beleid en uitvoering.

Coördinatie

Je stuurt de operators aan en zorgt dat iedereen optimaal is gefaciliteerd om professioneel te werken. Daarvoor maak je werkroosters en protocollen, zorg je voor actuele handboeken, controleer en bewaak je processen en grijp je sturend in bij calamiteiten. Jij bent verantwoordelijk voor een hoge kwaliteit dienstverlening en het monitoren en borgen hiervan.
Je bent toegankelijk, neemt de tijd om vragen te beantwoorden en betrekt je collega's graag bij het verbeteren van het werk. Doen we de juiste dingen goed en wat kan beter? Soms ga je 's avonds of in het weekend aan de slag, bijvoorbeeld als er incidenten zijn of demonstraties worden gehouden.

Teamontwikkeling

De operators hebben affiniteit met verkeersstromen en dat wordt in de toekomst steeds belangrijker. Jij hebt oog voor de ontwikkeling en het opleidingsniveau van het individu en de groep. Jullie zijn een hechte club. Iedereen denkt mee en vangt elkaar collegiaal op. Zelf spring je ook bij in geval van nood.
Om dat te kunnen doen, houd je voeling met de praktijk door eens in de maand een dienst als operator over te nemen. Je werkplek is hoofdzakelijk de Centrale.

Aanspreekpunt

Je bent het eerste aanspreekpunt voor interne collega's en overige (overheids)organisaties, waarmee we samenwerken. In verkeersmanagement ben je de spil voor communicatie met de meldkamer Politie, Verkeerscentrale Noord en Oost Nederland (VCNON), ROVA en onze verkeersregisseur. Je sluit aan bij verschillende overleggen in Zwolle en de regio.

Dit ben jij

Je hebt een Mbo+ of Hbo werk- en denkniveau. Misschien werk je nu bij een gemeente in een soortgelijke baan of ben je centralist/receptionist bij een private organisatie. Je hebt in ieder geval affiniteit met mobiliteit, parkeren en het gebruik van de openbare ruime. Ook vind je het leuk om hierover tactisch mee te denken.
Je bent klantgericht, kunt goed met mensen omgaan, luistert tussen de regels door, stelt de juiste vragen en praat makkelijk op elk niveau. Begrijpen wat er speelt en zien wat er nodig is. Daar ben je goed in.
Het werk kan best hectisch zijn. Jij blijft altijd rustig, want je schiet niet snel in de stress. Als rots in de branding schep je een fijn werkklimaat, waarin iedereen dat stapje extra wil zetten.
Je hebt bepaald geen negen-tot-vijf mentaliteit. Als er iets in de stad gebeurt, wil je er gewoon bij zijn. Een goede kennis van de Nederlandse taal is belangrijk, gezien de vele contacten met gebruikers in de stad en je interne rapportages.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.752,- per maand (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennisniveau en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. Je werkt 36 uur en krijgt een jaarcontract met intentie tot een vast dienstverband.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Bel, app of mail dan met André Verhagen, 06 - 20 36 88 09, aa.verhagen@zwolle.nl .

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 7 april a.s., alleen door middel van de sollicitatieknop op werkenvoorzwolle.nl.