Dakloos en inkomen

De gemeente Zwolle heeft verschillende regelingen die het inkomen ondersteunen. Deze regelingen vindt u op de pagina Extra's voor volwassenen.

Dagbesteding

De dagbesteding die de gemeente Zwolle aanbiedt, is dezelfde als voor mensen met een bijstandsuitkering. Iedereen moet de kans krijgen om zijn/haar situatie te verbeteren. We kijken waar de beperkingen liggen, maar nog belangrijker, waar de mogelijkheden liggen om mee te doen in de samenleving.

Wat houdt het traject precies in?

  1. Een werkconsulent van de gemeente nodigt u uit voor een intakegesprek. Het eerste gesprek vindt op kantoor plaats met de consulent van de gemeente. Het tweede gesprek is bij voorkeur bij de instelling waar u verblijft met uw persoonlijk begeleider.
  2. De consulent maakt een rapport en een plan van aanpak. Samen met de deelnemer bepaalt hij/zij een evaluatiemoment.
  3. De consulent kijkt samen met de deelnemer welk traject ze kunnen inzetten. De consulent en deelnemer ondertekenen allebei een deelnemerscontract.

Zwolle Actief

Zwolle Actief biedt Daklozen die gebruik maken van de opvang voorzieningen een traject aan. In dit traject benaderen activeringscoaches iedere dakloze voor dagbesteding en activering.

Hierbij kijken zij naar de motivatie, wensen en mogelijkheden van de dakloze. Zo bieden ze altijd een traject op maat, wat past bij het aanbod dat er al is in Zwolle.