Een medewerker van de gemeente Zwolle graaft met een schep in een digitale wereld.

woning iconDepotbeheerder

Je bent nieuwsgierig, praat makkelijk op elk niveau, werkt gestructureerd en houdt van ordenen. Ook ben je digitaal handig en kun je werken met (collectie) registratiesystemen, zoals The Museum System en Odile. We zijn enorm trots op onze collectie en jij wordt dat natuurlijk ook. Met hart en ziel geef je Zwolse, archeologische collectie de aandacht die het verdient.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband / 32 uur per week

Werk- en denkniveau

HBO

Salaris

Maximaal € 4.537,- (schaal 9)

Afdeling

Beheer, Erfgoed en Gebouwen

Vacaturehouder

Jeannette Breen

De afdeling

De afdeling Beheer, Erfgoed en Gebouwen levert met ruim 55 medewerkers een concrete bijdrage aan de Zwolse ambities. Als een van de weinige gemeenten heeft Zwolle een eigen archeologisch depot met een bijzondere collectie. Vanaf 1987 zijn duizenden vondsten verzameld die samen het verhaal van Zwolle vertellen.

Dit ga je doen

Jij organiseert en structureert het hele proces rondom de deponering van de Zwolse, archeologische vondsten. Het resultaat van je werk is een archeologisch en bouwhistorisch depot met informatie die toegankelijk is voor collega’s, inwoners en onderzoekers. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst. 

Move on

De Zwolse archeologische collectie heeft een mooie plek in het nieuwe belevingsmuseum ANNO. Een museum, waar archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief samenkomen. Jij zorgt voor de verhuizing van de collectie naar de nieuwe depotruimtes die volledig voldoen aan de Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie.

Hoe ga je de collectie systematisch ordenen en optimaal ontsluiten? Hoe beheer en behoud je vondsten, bouwhistorische elementen en analoge en digitale documentatie? En hoe monitor je het klimaat, maak je risicoanalyses en signaleer je degradaties aan de collectie?

Jij komt met innovatieve oplossingen en levert je unieke inbreng. Wat dat betreft kun je je eigen draai aan deze baan geven.  

Vastleggen

Natuurlijk wil je alles wat je doet zorgvuldig registreren in het collectieregistratiesysteem The Museum System. De wijze waarop je het beheer en behoud van de collectie uitvoert, leg je vast in een collectie-  en een calamiteitenplan. Je denkt na over hoe de collectie gepresenteerd kan worden en volgt hierbij nauwlettend nieuwe methoden en technieken als linked open data. 

Het is gaaf om te sparren met je collega archeologen binnen Zwolle. Je gaat ook met plezier naar het landelijk overleg van depotbeheerders en volgt recente ontwikkelingen die je gebruikt in je werk.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in de archeologie. Misschien werk je nu bij een gemeente, een bedrijf dat zich bezighoudt met archeologie of ben je net afgestudeerd en heb je in je stageperiode ervaring opgedaan met depotbeheer.

We vinden het belangrijk dat je zelfstandig aan de slag kunt. Daarom heb je enige ervaring nodig met collectiebeheer, het proces van deponeren en de normen die hieraan worden gesteld.

Je bent nieuwsgierig, praat makkelijk op elk niveau, werkt gestructureerd en houdt van ordenen.

Ook ben je digitaal handig en kun je werken met (collectie) registratiesystemen, zoals The Museum System en Odile. We zijn enorm trots op onze collectie en jij wordt dat natuurlijk ook. Met hart en ziel geef je Zwolse, archeologische collectie de aandacht die het verdient.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.537,- (maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. Je krijgt een laptop en telefoon van de ‘zaak’. We starten graag met een contract voor een jaar. Het is de intentie om dit daarna om te zetten naar een vast dienstverband.

Meer weten?

Stadsarcheoloog Michael Klomp, 038-498 3029, mdj.klomp@zwolle.nl , vertelt je graag meer over deze baan. Je kunt ook contact opnemen met het afdelingshoofd Jeannette Breen, 06-15394854, j.breen@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan via de sollicitatieknop. Deze vacature staat voor langere tijd open. Als we een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature, dus wacht niet te lang met solliciteren.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. 
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle