Dierenorganisaties in Zwolle

Zwols Dierenasiel

Zwols Dierenasiel houdt zich bezig met de opvang van zwerf- en afstandsdieren (honden en katten) binnen Zwolle en voor een aantal omliggende gemeenten.  Het dierenasiel is tevens een kennis- en adviescentrum op het gebied van honden en katten. Het asiel heeft een kleinschalig pension voor honden en katten.

Zwolse Dierenambulance

Zwolse Dierenambulance biedt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar hulp aan zieke en gewonde dieren in Zwolle. De Dierenambulance Zwolle beschikt over 2 ambulances die overdag ingezet kunnen worden. ’s Avonds is er 1 ambulance beschikbaar gereden.

Vogelbescherming Avifauna Zwolle 

Stichting Vogelbescherming Avifauna Zwolle (SAZ) richt zich op het in stand houden van de populatie roofvogels en uilen in Zwolle. Daarnaast heeft SAZ aandacht voor: het vangen en ringen van vogels voor onderzoek en bescherming van stadsvogels in de gemeente Zwolle en tellingen van (stads-)vogels in de gemeente Zwolle en de IJsseldelta.

Stichting Flappus

Stichting Flappus vangt allerlei dieren op, zoals konijnen, cavia’s, hamsters, schildpadden, reptielen, vogels, vissen, pluimvee en kleinvee. Bij Stichting Flappus kunt u een dier adopteren of er juist afstand van doen.

Dierenbescherming

Dierenbescherming zet zich elke dag in voor dieren in nood. Dat doet de organisatie met dierenambulances, dierenopvangcentra, inspecteurs en duizenden vrijwilligers die zij in het land hebben. In Zwolle werkt Dierenbescherming nauw samen met Zwols Dierenasiel en de gemeente in het kader van de sterilisatie van verwilderde straatkatten.

Dierenvoedselbank Zwolle

De Zwolse Dierenvoedselbank  is er voor de mensen die door financiële problemen hun geliefde huisdier niet voldoende voeding kunnen geven. Vaak brengt het huisdier zoveel liefde en plezier dat eigenaren er niet aan willen denken om hun huisdier weg te doen. Dierenvoedselbank kan ze gelukkig een handje helpen.

Blijf-van-mijn dier

Stichting Blijf-van-mijn Dier vindt dat iedere Nederlander die zich in een kwetsbare situatie bevindt en zich beroept op het maatschappelijke vangnet in Nederland, zijn/haar huisdieren in dit proces niet kwijt hoeft te raken. De stichting voorziet in de daadwerkelijke opvang van huisdieren door ze tijdelijk onder te brengen bij gastgezinnen, pensions en/of andere opvanglocaties.

Kinderboerderijen Zwolle

Stichting Kinderboerderijen Zwolle beheert de kinderboerderijen in Park Wezenlanden en Park Eekhout. Hier hebben inwoners van de gemeente Zwolle de mogelijkheid om op een ongedwongen en educatieve manier in contact te komen met dieren en de natuur. Er zijn educatieve programma’s om nader kennis op te doen van landbouwhuisdieren en het leven op de boerderij.

Dierenweide Berkum

Dierenweide Berkum is een diervriendelijke kinderboerderij in een mooie omgeving bij de Overijsselse Vecht. Er leven veel verschillende jonge en oude dieren. De boerderij draait met vrijwilligers. Om te kijken of te helpen is de dierenweide open op de woensdag- en zondagmiddag, van 15-17 uur, Lorentzlaan 71, Berkum

Wijkboerderij Travers

Wijkboerderijen van Travers vind je mooie groene plekken in 3 wijken. De Klooienberg aan de rand van Holtenbroek, De Eemhoeve op in de Aa-landen en De Schellerhoeve in Zwolle-Zuid. Elke wijkboerderij heeft haar eigen karakteristieken. U kunt helpen tuinieren in een van de moes- of bloementuinen.

Park de Stadshoeve

Park de Stadshoeve is een ontmoetingsplek en leeromgeving met avontuurlijke speeltuinen, belevenistuinen en een ontmoetingsgebouw voor de bewoners uit Stadshagen.  Er zijn ook dieren die onder begeleiding kunnen worden bekeken en soms geaaid en geknuffeld. Voor basisscholen in kinderopvangen zijn er leskisten die meer vertellen over (boerderij)dieren.

Stadsdierenarts

Stadsdierenarts behandelt gezelschapsdieren in de kliniek aan de Zerboltstraat,  of komt hiervoor bij u aan huis. De kliniek werkt vanuit een liefdevolle, vriendelijke houding naar zowel mens als dier.  In onderling overleg komen wij tot de meest optimale medische behandeling, die ook nog eens past binnen uw budget.

Dienstkring Dierenartsen Zwolle

www.dierenkliniekittersum.nl/