Ondersteuning

(Dreigende) geldzorgen? De gemeente denkt graag mee over een oplossing

08 december 2022
Homepage

De stijgende energieprijzen en de gevolgen van corona kunnen behoorlijke impact hebben. Heeft u geldzorgen of wilt u graag advies over het gezond houden of weer krijgen van uw bedrijf? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Komt u of uw bedrijf financieel in de knel vanwege de gevolgen van corona of door de stijgende energieprijzen? Blijf niet rondlopen met uw zorgen, maar neem contact op met de gemeente. Er zijn verschillende manieren waarop we u kunnen helpen.

Hulp aan ondernemers

Wanneer u als ondernemer in Zwolle woont en geldzorgen heeft, dan kunt u gratis hulp krijgen van het team Ondernemers en Geldzaken van de gemeente Zwolle. De ondersteuning is gericht op behoud van uw bedrijf. Wanneer dat niet mogelijk is, kunt u hulp krijgen voor een goede afwikkeling van uw onderneming. In alle gevallen is het doel een schuldenvrije toekomst.

Energietoeslag inwoners

Inwoners van Zwolle met een laag inkomen hebben recht op een eenmalige energietoeslag voor het betalen van de hogere energierekening. De toeslag was € 800 en is in oktober verhoogd naar € 1300. Het kan zijn dat u deze toeslag automatisch al heeft ontvangen. Wanneer dat niet het geval is en u denkt er wel recht op te hebben, kunt u deze bijdrage nog tot 1 februari aanvragen.

Bijzondere bijstand

Heeft u geen recht op energietoeslag, maar wel hulp nodig? Dan kunt u misschien gebruikmaken van bijzondere bijstand

Meer mogelijkheden voor ondersteuning

Op de website van de gemeente Zwolle vindt u ook informatie over uitstel van betaling, verschillende (financiële) regelingen en subsidies voor energiebesparing.

U vindt op deze pagina van de gemeente alle informatie overzichtelijk bij elkaar. U vindt hier ook contactgegevens van accountmanagers of organisaties bij wie u terechtkunt met vragen over bepaalde regelingen of over de consequenties van het coronavirus voor uw bedrijf of organisatie.

Vragen

Wanneer u vragen heeft over toeslagen of wilt weten of u recht hebt op een bepaalde regeling, dan kunt u contact opnemen met het Team Ondernemers en Geldzaken van de Gemeente Zwolle. U kunt bellen met Jan Pitstra (038-498 31 69) of Josephine Dirkzwager-Hofman (038 498 31 79). Mailen kan ook naar teamog@zwolle.nl.

 

 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle