Foto erfgoedhotspot in ANNO

Erfgoed Hotspot

Bekijk in ANNO Stadsmuseum Zwolle de geschiedenis vanuit verschillende invalshoeken en krijg een compleet plaatje van de historie van Zwolle. Het museum is ondergebracht in het in 1551 gebouwde Drostenhuis aan de Melkmarkt.

ANNO Stadsmuseum Zwolle is dé plek waar archeologie, bouwhistorie, cultuurhistorie museum, monumenten en archief samenkomen. Het museum is een samenwerking tussen Stichting Allemaal Zwolle, Collectie Overijssel en Gemeente Zwolle afdeling Erfgoed. Regelmatig zijn er projecten in het museum te zien die een samenwerking zijn van alle drie de partijen.

Archeologie en Bouwhistorie ruimte

Afdeling Erfgoed heeft een ruimte in ANNO Stadsmuseum Zwolle waar archeologie en bouwhistorie centraal staan. In deze ruimte zijn wisselende exposities te bezichtigen met een aan archeologie of bouwhistorie verwant thema. De Archeologie en Bouwhistorie ruimte heeft een lab waarin specialisten aan het werk zijn. Het lab wordt ook wel een ErfgoedHotspot genoemd. De ErfgoedHotspot maakt onderdeel uit van de ArcheoHotspots in Nederland. Het lab in ANNO Stadsmuseum Zwolle is uniek, het is de enigste ErfgoedHotspot van Nederland. Elke dinsdag en donderdag zijn archeologen in het lab aanwezig om informatie te geven over hun werk. Tijdens deze dagen kunt u vragen stellen en meekijken met het live onderzoek. Ook tijdens evenementen zoals Open Monumentendag en de Nationale Archeologiedagen zijn er activiteiten te beleven in het lab van ANNO. Kijk voor meer informatie op ANNO.nlexterne-link-icoon.