Juffertje in het groen

Zunnebeltweg 7

Deze bijzondere cultuurhistorisch waardevolle boerderij ligt in Langenholte. Dit buurtschap heeft een rijke historie en een lange bewonings- en gebruiksgeschiedenis. Hier bevindt zich een bijzonder cluster erven met historische boerderijen en bijgebouwen met een brink en een oude wegenstructuur. Dit is op zijn beurt weer onderdeel van een groter geheel, waartoe ook de voormalige akkers op de hogere delen en de laag gelegen hooi- en weidelanden van Langenholte behoren.

De boerderij aan de Zunnebeltweg heeft een voorkamer met een historisch interieur met tegelwanden en een gave eiken kapconstructie. De boerderij wordt verbouwd tot woningen naar een ontwerp van Atelier Schraa uit Zwartsluis. Daarbij heeft de eigenaar veel respect voor de historische onderdelen van deze boerderij getoond en wordt het pand aan de achterkant op een passende wijze uitgebreid. Dankzij de al gerealiseerde bed and breakfast ‘Juffertje in het groen’ kunnen bezoekers genieten van het prachtige voorhuis van de boerderij.

Met deze herbestemming is de boerderij weer helemaal klaar voor de toekomst, met behoud van de historische karakteristieken.

Juffertje in het groen