European Week of Mobility

Gemeente Zwolle
17 september 2023 - 22 september 2023
Homepage

De week van 17-22 september 2023 staat in heel Europa helemaal in het teken van mobiliteit. Bijna 3.000 steden en dorpen in Europa doen mee en uiteraard doet Zwolle Fietsstad ook mee. Er is een mooi programma in Zwolle met veel activiteiten.

Zondag 17 september: Sisterride Soroptimist Club Zwolle

De Soroptimist Club Zwolle organiseert op zondag 17 september een Sisterride. Een fietstocht van 20 of 40 km voor het goede doel. 

Maandag 18 september: Bijeenkomst Fietscommunity

 • Tijd: 13.00-16.00 uur
 • Locatie: Stadkamer Zwolle, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle 
 • Toegang: Gratis, aanmelden is nog mogelijk

We nodigen je van harte uit voor deze inspiratie-/kennisbijeenkomst over fietsen in Overijssel tijdens de European Week of Mobility Zwolle. Of je nu actief bent als professional of vrijwilliger op het gebied van mobiliteit, veiligheid, economie, zorg, vrije tijd, leefbaarheid, welzijn, natuur of sport. Met deze bijeenkomsten willen we de fietscommunity in Overijssel verbinden, versterken én vergroten.

We starten de bijeenkomst met een welkom door de Zwolse Fietsburgemeester Marijn de Vries en een inspirerende keynote, waarin Jonne Kuyt ons uitdaagt om ons denken over mobiliteit te heroverwegen. Daarna willen we vooral met elkaar in gesprek. We willen de bijeenkomst gebruiken om elkaar te inspireren, samen ideeën te ontwikkelen en deze ook verder te brengen. 

Meld je nu nog snel aan

Dinsdag 19 september: Bijeenkomst Snuffelfiets

Op 19 september vindt om 19:00 het afsluitmoment van het Snuffelfietsproject plaats op het Stadhuis. Het afgelopen jaar hebben ca. 200 inwoners van de gemeente Zwolle meegedaan aan het project waarin door middel van (snuffel)kastjes op de fiets data is verzameld over luchtkwaliteit en fietsgedrag. Tijdens de bijeenkomst - waar wethouder Arjan Spaans ook bij aanwezig is - worden de behaalde resultaten gepresenteerd, worden ervaringen van de deelnemers opgehaald en bedanken we de deelnemers voor hun bijdrage aan het project!

Woensdag 20 september: Fietstour 'toerist in eigen stad'

 • Tijd: 13.00 uur
 • Startlocatie: NS station Zwolle
 • Toegang: Gratis, aanmelden is nog mogelijk

De tour komt langs onderdelen vanuit de volgende thema's:

 • Architectuur
 • Infrastructuur
 • Cultuurhistorisch
 • Stedenbouw
 • Landschap
 • Verborgen Zwolle

Startlocatie

NS station centrumzijde ter hoogte van de ingang van het oude stationsgebouw
Inclusief hapje en drankje voor onderweg. Fiets zelf meenemen!

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan de tour. Er is plek voor 20 personen.

Meld je nu snel aan

Donderdag 21 september: Bijeenkomst ‘Fietsen geeft vrijheid’

Fietsen is goed voor je en maakt je minder afhankelijk van anderen. Het fietsprogramma ‘fietsen geeft vrijheid’ is in 2018 – 2020 ontwikkeld en uitgevoerd voor inwoners in Holtenbroek die willen leren fietsen, meer willen bewegen en mobieler willen zijn. Na de succesvolle aanpak in Holtenbroek hebben we het programma kunnen verbreden en draait het nu ook in Diezerpoort en Zwolle-Zuid. Tijdens deze bijeenkomst voor deelnemers en vrijwilligers staan we stil bij het programma en vieren we dat we in de Kamperpoort nu ook gestart zijn! Wethouder Gerdien Rots is ook aanwezig bij deze bijeenkomst. De partners in dit mooie initiatief zijn Gemeente Zwolle, Travers Welzijn, ANWB, Hogeschool Windesheim, Tour de Force en De Vakmensen.

Vrijdag 22 september: F10 bijeenkomst met wethouders van grote fietssteden in Nederland

Achttien grote fietssteden waaronder Zwolle, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht vormen samen de F10, een netwerk van de meest ambitieuze fietssteden in Nederland. Samen met het Rijk, vervoerregio’s en provincies werken ze aan een verdere groei van het fietsgebruik in Nederland. Elkaar versterken en leren van elkaar staan voorop. De F10-steden investeren fors in fietsvoorzieningen. De wethouders van de F10-steden komen op vrijdag 22 september bij elkaar in Zwolle om van elkaar te leren en elkaar te versterken.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle