FAQ Snuffelfiets

Wij begrijpen dat u erg nieuwsgierig bent naar de binnenkant van de sensor, maar wij drukken u toch op het hart om deze niet te openen. Als de sensor geopend wordt is deze niet langer waterdicht en is de kans groot dat deze snel kapot zal gaan.

Nee, u bent niet verantwoordelijk voor diefstal of schade aan de sensor. Wel vragen wij u om de sensor met liefde en gezond verstand te behandelen zodat deze zo lang mogelijk mee gaat.

Voordat u uw sensor inlevert is het belangrijk om in uw persoonlijke website uw sensor te deactiveren. U gaat naar uw persoonlijke website, tabblad config. U selecteert de rode knop “Deactiveer sensor”. Daarmee is de sensor niet langer aan u als gebruiker gekoppeld en beschikbaar voor een andere deelnemer.

Als u wilt stoppen of als u een defect kastje wilt omruilen meldt u dat via uw persoonlijke website, tab support. We vertellen u dan hoe u de sensor via een antwoordnummer retourneert.

Wij zijn vooral geïnteresseerd in data uit uw leefomgeving. Als u het leuk vindt mag de sensor overal mee naartoe, ook buiten de Provincie en buiten Nederland.

U mag de sensor overal meenemen waar u naartoe gaat, ook de supermarkt in. Wij zijn zeer benieuwd wat de resultaten van deze tussenstops zijn.

Heeft u een storing aan uw kastje? Dat meldt u via uw persoonlijke website, tab support. Zo ontvangen we meteen alle benodigde gegevens van het kastje om u beter van dienst te kunnen zijn.

Nee, dit is niet mogelijk. Op het moment dat de sensor wordt aangesloten aan een energiebron gaat deze automatisch uit en wordt uw rit niet geregistreerd.

De sensor gaat 8 fietsuren mee wanneer deze volledig is opgeladen. We raden aan om na iedere fietsdag het device opnieuw op te laden om uitval te voorkomen.

De GPS-metingen van de sensor zijn tot op 50 meter nauwkeurig. U moet daarom rekening houden met enige afwijking in de locatiepunten die u op de gefietste routes terugziet.

Ja, de sensor wordt geactiveerd door beweging, ongeacht de snelheid van de activiteit. U kunt de sensor dus ook aan uw step, scootmobiel of rollator hangen. Houd ook dan de in- en uitgang van de luchtstroom (zwarte cirkelvormige openingen) naar beneden gericht, want de sensor is gevoelig voor vocht.

Als uw fiets achterin een auto of trein wordt vervoerd en de snelheid boven de 50 km/uur komt, worden de meetwaardes niet geregistreerd.

Jazeker, we nemen alle mogelijke maatregelen om alles zo anoniem mogelijk te maken. Alleen door de persoonlijke website te gebruiken met uw persoonlijke inloggegevens kunt u uw precieze persoonlijke data zien.

In alle andere gevallen zullen we altijd werken met aggregaties, dat wil zeggen combinaties van meerdere metingen van meerdere sensoren over een langere periode, of door metingen weg te halen waardoor hetzelfde effect wordt behaald. Op deze manier is het niet mogelijk om erachter te komen wie precies waar heeft gefietst.

Nee, de sensor wordt geactiveerd door beweging. Als de sensor stil komt te staan, zal deze als snel inactief worden om de batterij niet te belasten.

Nee, ultrafijn stof wordt niet gemeten.

Alle metingen worden zorgvuldig bewaard, dus in alle gevallen zijn de metingen wel bewaard maar worden misschien niet getoond. Dit kan soms voorkomen wanneer de GPS geen signaal kan ontvangen omdat u in een gebouw bent, onder een brug of onder een bomenpartij.

Meerdere Snuffelfiets-kastjes registreren op hetzelfde e-mailadres is niet mogelijk. Elk kastje is gekoppeld aan een uniek e-mailadres. Het is wel mogelijk om een vervangend kastje te activeren nadat u een defect kastje deactiveert.

Het kastje moet eerst een GPS-signaal ontvangen voordat de sensordata kan worden gekoppeld aan een locatie. Dit kan afhankelijk van de bebouwing/bomen tot wel 2 minuten duren.

Als uw fiets achterin een auto of trein wordt vervoerd en de snelheid boven de 50 km/uur komt, worden de meetwaardes niet geregistreerd. De hele rit wordt dan gefilterd en zal niet zichtbaar zijn op de persoonlijke pagina.