Fietsprojecten

De werkzaamheden aan de Kamperweg zijn afgerond. Deze zijn een onderdeel van een snellere fietsverbinding met de Binnenstad. Op de Kamperweg is de fietser de hoofdgebruiker en de auto te gast. Dit is ook te zien aan de weg: hij is smaller geworden en het wegdek is rood, zodat de route minder aantrekkelijk is voor doorgaand autoverkeer.  Daarnaast is er een voetpad aangelegd en is het aantal parkeerplaatsen langs de Kamperweg uitgebreid.

De vernieuwde Kamperweg

Waarom deze aanpassing?

In de ochtend- en avondspits rijdt een grote hoeveelheid fietsers uit de richting van Stadshagen en Westenholte, die zich richting Kampen naar het centrum van Zwolle verplaatsen en vice versa. De meeste fietsers steken over bij de Blaloweg en vervolgen hun route over de Kamperweg.

Blalobrug

Als fietsstad willen wij de gebruikers van deze drukke route zo veel mogelijk comfort bieden. Daarom leggen we een fietsbrug aan over de Blaloweg en maken we van de Kamperweg een fietsverbinding

Wat betekent dit? Fietst u in de richting van het centrum van Zwolle, dan hoeft u straks niet meer te wachten voor de verkeerslichten bij de Blaloweg, maar kunt u via de fietsbrug langs het Kamperlijntje de weg oversteken. Vanuit het noorden ligt aansluitend op de fietsbrug de Kamperweg.