Financieel expert

Dienstverband/uren 36 uur per week
Werk- en denkniveau HBO-BE
Afdeling Financiën
Vacaturehouder Yun Xia Li
Sluitingsdatum 20 mei 2019

Dit zijn wij        

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Bij de afdeling Financiën werken circa vijftig collega’s in de secties Advies en Beheer. De sectie Beheer voert de centrale financiële administratie van onze gemeente. Jij bent een van de financiële experts die borgt dat cijfers in het financiële systeem juist, volledig en betrouwbaar zijn.

Dit ga je doen

Je start de dag met het scannen van je mails. Prioriteit hebben vragen over de jaarrekening, waar jij voor een deel verantwoordelijk voor bent. Er is twijfel over een boeking in het kader van de wet- en regelgeving. Het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) is de basis voor financiële kaders en uitvoering van het financiële beleid en beheer bij lokale overheden. Je collega’s weten jou als allrounder en met gedegen kennis van financiële vastlegging altijd te vinden. De meeste vragen zijn duidelijk en weet je direct te beantwoorden, maar als dat niet zo is, stap je net zo makkelijk op een collega af voor nadere toelichting.

’s Middags heb je een afspraak met een van de adviseurs van de sectie Advies die jij vakinhoudelijk ondersteunt. Voordat hij naar een overleg met een budgethouder gaat, wil hij nog wat zaken met je doornemen. Er moet onder meer een begrotingswijziging worden geboekt. Jij wijst er nog eens op dat hiervoor een getekend raadsbesluit nodig is.

Daarna duik je in het financiële systeem, waar je een boeking hebt getraceerd die op een andere wijze verwerkt moet worden. Je wacht niet alleen op vragen die op je afkomen, maar neemt ook zelf initiatief.  

Je merkt dat je in je vak groeit. Er komen steeds meer multidisciplinaire vraagstukken op je bord. Ook zie je meer verbanden in de financiële processen. Waar staan we nu en waar willen we naartoe? Wat voor voorbereidingen moeten we hiervoor treffen? En hoe gaan we hier planmatig mee om, zodat we gemaakte afspraken tijdig nakomen. Het is geweldig dat je bij Zwolle de ruimte krijgt om je zelf te ontwikkelen en werk doet wat je interessant vindt. Wat is leerzaam voor mij en nuttig voor de afdeling, denk je altijd.

Dit ben jij

Je hebt tenminste een afgeronde HBO-BE opleiding, bent gedreven om je kennis over financiën te verdiepen en te verbreden en ziet de samenhang tussen verschillende processen. Ook heb je kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV). Bovendien heb je ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en ken je de kneepjes om vanuit het financiële systeem slimme rapportages te draaien.

Het contact met collega’s is een uitdagend onderdeel van je baan. Je weet je standpunten steeds beter te beargumenteren, onder meer door de wet- en regelgeving duidelijk uit te leggen. En samen met je collega financieel experts vormen jullie een hechte club die casussen en ideeën met elkaar deelt.

Je zit op je plek in Zwolle. Het feit dat je door kunt groeien qua kennis en qua persoonlijke ontwikkeling trekt je aan. Als dit lukt, kun je op termijn rekenen op een salarisverhoging en dat is mooi meegenomen.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 2.591,- (minimum aanloopschaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek en maximaal € 4.225,- (maximum functieschaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek.

Op termijn en bij volledig functioneren bestaat de mogelijkheid tot doorgroei naar functieschaal 11 (€ 4.859,-). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel, app of mail voor meer informatie met Yun Xia Li, sectiehoofd beheer, telefoon 06 – 29 02 66 37, e-mail yx.li@zwolle.nl.

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.

solliciteer direct