Collega's ontwijken papier dat naar hen toe wordt gegooid.

rekenmachine iconFinancieel specialist

Je kijkt met een brede blik naar onze administratieve systemen en processen, legt verbanden, begrijpt afhankelijkheden en denkt vooruit. Je verbetervoorstellen zijn altijd toekomstbestendig. Je bent specialist op één of twee gebieden en krijgt in Zwolle alle kansen om je kennis te verdiepen en verbreden.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

36 uur per week (een jaarcontract met zicht op vast dienstverband)

Werk- en denkniveau

Hbo

Salaris

Maximaal €5.366 (Schaal 10 A)

Afdeling

Financiën

Vacaturehouder

Paul Schoorlemmer

Sluitingsdatum

De vacature wordt gesloten als een geschikte kandidaat is gevonden

De afdeling

De afdeling Financiën (56 collega's) bestaat uit de secties Advies, Beheer en het Subsidieloket. De sectie Beheer is verantwoordelijk voor de centrale financiële administratie van de gemeente. Daarnaast voeren we de financiële administratie voor het Shared Service Center ONS, een  samenwerkingsverband tussen de Gemeente Zwolle, Kampen, Provincie Overijssel en andere partners. Bij alles wat we doen, staan de volledigheid en rechtmatigheid van gegevens voorop. Wij werken professioneel, betrouwbaar en komen afspraken na. De sfeer op de afdeling is informeel, we staan voor en elkaar klaar en communiceren op een prettige laagdrempelige manier. Er zijn bovendien korte lijnen met collega’s en management.

Dit ga je doen

Zwolle heeft drie domeinen (sociaal, fysiek en dienstverlening) met veel complexe financiële producten en diensten. Jij werkt als specialist op één of twee processen. Deze aandachtsgebieden breid je in de toekomst uit. Je levert onder meer een bijdrage aan de totstandkoming van de P&C-documenten, zoals de begroting en jaarrekening. Jij kent alle processen van het boekhouden. Op vaktechnisch gebied ben je de vraagbaak en sparringpartner voor collega’s. Je ondersteunt je collega financieel adviseurs bij het opstellen van (complexe) begrotingswijzigingen en verwerkt deze in het financieel systeem Dankzij je brede blik, leg je verbanden, begrijp je afhankelijkheden en denk je vooruit. Je verbetervoorstellen zijn altijd toekomstbestendig.

Brede blik

Jij maakt onderdeel uit van de sectie Beheer en kijkt ook met een kritisch oog naar onze administratieve systemen en processen. Hoe kunnen we deze nog beter inrichten en optimaliseren? Voldoen deze aan de actuele wettelijke voorschriften voor het beheer van overheidsfinanciën? En welke (management)informatie willen we nu en in de toekomst uit onze systemen extraheren?

Een gedegen financiële verslaglegging maakt zichtbaar, waar we als gemeente geld aan besteden. Het is bovendien de basis voor het ontsluiten van informatie als input voor een effectieve bedrijfsvoering en gedegen besluitvorming.

Waarom Zwolle?

Het is interessant dat je bij Zwolle de slag maakt naar uitvoering en implementatie. Dan zie je direct wat je ideeën opleveren. Door je kennis te verbreden en te verdiepen, kun je je rol als allrounder versterken. In Zwolle krijg je hiervoor alle ruimte. Je werkt samen met ervaren professionals, waar je veel van leert. En als je wilt, kun je cursussen of opleidingen volgen.

Dit ben jij

Je hebt tenminste een afgeronde HBO opleiding( BE of Accountancy), bent financieel onderlegd en ziet de samenhang tussen verschillende processen. Je kent alle processen van het boekhouden. Het is een pre, maar niet noodzakelijk dat je ervaring hebt bij een gemeente. Je bent nieuwsgierig en leert snel bij. Binnen de kortste keren ken jij het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) van binnen en buiten. 
Je wilt verder komen in je vak en volgt alle ontwikkelingen, zoals innovatieve technologieën die kunnen helpen om kwaliteit, transparantie, productiviteit en werkplezier te vergroten. 
Je bent digitaal vaardig en kunt snel uit de voeten met (nieuwe) geautomatiseerde gegevensverwerking. Het contact met collega’s, vooral binnen de afdeling, is een uitdagend onderdeel van je baan. Je bent toegankelijk, zoekt hen actief op en wordt ervaren als een enthousiaste sparringpartner. Samen met je collega’s vormen jullie een hechte club die casussen en ideeën met elkaar deelt.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.366,- (maximum schaal 10A) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. 
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. 
Je werkt 36 uur per week en krijgt een jaarcontract met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.  

Kennismaken?

Voor meer informatie over deze baan neem je contact op met Paul Schoorlemmer, 
Afdelingshoofd Financiën, 038-4982862, PW.Schoorlemmer@zwolle.nl.

Solliciteren

De procedure sluit als we een goede kandidaat hebben gevonden en de vacature is ingevuld. Solliciteren kan alleen via de sollicitatieknop.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. 
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle