Frankhuis

De nieuwbouwbuurt Frankhuis ligt aan de zuidzijde van Stadshagen, ongeveer drie kilometer van het Zwolse stadscentrum. Het gebied is karaktervol, heeft nostalgie en sfeer en is gevarieerd.

Thuis in Frankhuis

Frankhuis ligt op een unieke locatie aan het Zwarte Water. Je vindt er het beste van twee werelden: 

  • de hoogwaardige voorzieningen van Stadshagen
  • het centrum van Zwolle om de hoek.

Frankhuis heeft een uitgebreid winkelcentrum op 5 minuten fietsen, een ruime keuze aan basisscholen, kinderopvang en sportverenigingen. Je zult je hier snel thuis voelen. Doordat de wijk aan de rivier ligt, speelt water een grote rol. Veel woningen liggen aan de kade of aan een haven.

Zwarte Water en kernen

Frankhuis onderscheidt zich van de overige buurten in Stadshagen door zijn ligging aan het Zwarte Water. In de oude kern zijn de dijkwoningen kenmerkend. Ook is er in de oude kern een aantal kleine boerderijen en een mooi natuurpark in het hart.

A28

Naast de gunstige ligging van Frankhuis ten opzichte van de binnenstad en het gemak van alle voorzieningen in Stadshagen, is de nabijheid van uitvalswegen (A28) erg gunstig.

Ruimte en vrijheid

In Frankhuis woon je in een nostalgische, karaktervolle omgeving met het (Zwarte) water en de natuur dichtbij. Ruimte en vrijheid onder de rook van Stadshagen en de historische binnenstad van Zwolle!