luchtfoto binnenstad Zwolle

Geen toestemming voor 'Walk to the Stadium’

16 mei 2024
Homepage

Op zondag 19 mei speelt PEC Zwolle haar laatste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen tegen FC Twente. Om dit moment te markeren wilden supporters voorafgaand aan de wedstrijd een 'Walk to the Stadium' organiseren, die om 12.15 uur zou starten op het Grote Kerkplein. De driehoek (politie, Openbaar Ministerie en burgemeester) heeft besloten om hiervoor geen toestemming te geven.

Dit besluit is genomen omdat het niet gelukt is om met supporters afspraken te maken over een goed en veilig verloop van de mars. Zo wilde de driehoek afspraken maken over een andere startlocatie, onder meer vanwege de ervaringen van vorig jaar en de verwachte drukte in de binnenstad door het Pinksterweekend, maar daar wilden de supporters niet in meegaan. Daarnaast is het voor de driehoek na de verschillende contacten de afgelopen dagen niet helder geworden wie de daadwerkelijke organisator is. En dat maakt dat de driehoek het te risicovol vindt om de mars door te laten gaan.   

Burgemeester Peter Snijders: "Het is jammer dat dit besluit nodig is, want er was bereidheid om onder voorwaarden deze mars toe te staan. Ook omdat PEC Zwolle zondag haar laatste wedstrijd van dit seizoen speelt en er afscheid genomen wordt van Bram van Polen. Maar dan is het wel belangrijk dat we met elkaar afspraken kunnen maken voor een ordentelijk verloop. Dat doen we bij iedereen die iets organiseert in deze stad.”