Raadszaal Zwolle

Gemeenteraad debatteert o.a. over de Zwolse Participatieaanpak

09 mei 2023
Homepage

Maandag 15 mei is er vanaf 19.30 uur in de Raadzaal een raadsdebat over de Zwolse Participatieaanpak Hanza!. Tegelijkertijd is er in de TAK-zaal een raadsdebat over de verstedelijkingsstrategie Regio Zwolle en MIRT-onderzoek bereikbaarheid.

Live meekijken en invloed uitoefenen

Inwoners of instellingen die de gemeenteraad willen toespreken kunnen dit doen vanuit de Raadzaal of de TAK-zaal of ze mogen hun inbreng vooraf per e-mail sturen. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 15 mei 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. De vergaderingen meekijken kan ook via de livestream.

Raadsdebat Zwolse Participatieaanpak Hanza!

De nieuwe participatieaanpak, genaamd Hanza!, vormt de leidraad voor hoe de gemeente, het bestuur, organisaties en inwoners met elkaar samenwerken bij belangrijke ontwikkelingen in de gemeente. Na een raadsdebat en vaststelling van de aanpak door de gemeenteraad worden de uitvoeringsinstrumenten verder uitgewerkt. De aanpak wordt ook vertaald in een participatieverordening.

Bekijk de uitgebreide agenda met stukken en de link naar de live-uitzending.

Verstedelijkingsstrategie Regio Zwolle en MIRT-onderzoek bereikbaarheid

De Verstedelijkingsstrategie en het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT)-onderzoek bieden Zwolle, naast de eigen Omgevingsvisie, belangrijke handvatten om het Zwolse beleid en de aanpak voor verdere ontwikkeling van de stad vorm te geven. De Verstedelijkingsstrategie geeft zeven ontwikkelprincipes voor de verstedelijkingskoers van de regio. In deze koers staan ‘warme harten’ centraal. Zwolle is daarbij het stedelijke Warme Hart van de regio. Het gebiedsgericht MIRT-onderzoek leidt tot een diverse set aan maatregelen om bereikbaarheid en mobiliteit in en om Zwolle voor de langere termijn te borgen.

Bekijk de uitgebreide agenda met stukken en de link naar de live-uitzending.

Contact gemeenteraad

Heeft u een vraag voor of over de gemeenteraad? Of wilt u de raad wat meegeven? De raad en de griffie zijn bereikbaar via telefoon (038 498 2181) en via raadsgriffie@zwolle.nl. Bekijk voor meer informatie ook de pagina Praat met de Raad. Alle contactgegevens van de raadsleden zijn te vinden op de contactpagina.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle