Raadszaal Zwolle

Gemeenteraad organiseert maandag 22 mei twee rondetafelgesprekken

16 mei 2023
Homepage

Maandag 22 mei is er vanaf 19.30 uur een rondetafelgesprek op locatie over warmtenetten door middel van wijkinitiatieven. Tegelijkertijd is er in de TAK-zaal een rondetafelgesprek over de ontwikkelingen en knelpunten in het speciaal en passend onderwijs.

Rondetafelgesprek Warmtenetten middels wijkinitiatieven

Het wijkinitiatief ‘50 Tinten Groen Assendorp’ ontwikkelt een plan voor de verduurzaming van het gebied rond de Sallandweide onder de naam ‘Groene renovatie’. Ze noemt dit een ‘buurtenergieplan’. De Warmtetransitie is hiervan de drager, klimaatadaptatie en mobiliteitstransitie worden daar aan gekoppeld. Wijkinitiatief Coöperatief WijBedrijfDieze werkt aan een integraal plan voor wijkverbetering, waar de concreet uitgewerkte plannen voor warmtetransitie (Dieze Deelt Warmte) en klimaatadaptatie (Dieze boven water) de dragers van zijn, maar ook toevoegen van woningbouw een onderdeel van uit maakt. Het rondetafelgesprek is bedoeld om inzicht te krijgen in de plannen van de initiatiefnemers en de sturingsvragen voor de gemeente en gemeenteraad die komen kijken bij wijkinitiatieven.

Bekijk de uitgebreide agenda met vergaderstukken. Er is geen live-uitzending beschikbaar. De vergadering wordt opgenomen en is terug te kijken via www.zwolle.nl/gemeenteraad (via het tabblad ‘Livestream gemeenteraad’). Het rondetafelgesprek vindt plaats bij Stichting Focus.

Rondetafelgesprek ontwikkelingen / knelpunten Passend onderwijs

Een belangrijke aanleiding voor het rondetafelgesprek waren de berichten over de wachtlijst die er in Zwolle is voor kinderen die specialistisch onderwijs nodig hebben. De raad wil graag inzicht krijgen in deze wachtlijstproblematiek. Tijdens het rondetafelgesprek gaat de raad ook graag in bredere zin met betrokkenen uit het onderwijsveld in gesprek over de ontwikkelingen in het passend onderwijs.

Bekijk de uitgebreide agenda met stukken en de link naar de live-uitzending.

Contact gemeenteraad

Heeft u een vraag voor of over de gemeenteraad? Of wilt u de raad wat meegeven? De raad en de griffie zijn bereikbaar via telefoon (038 498 2181) en via raadsgriffie@zwolle.nl. Bekijk voor meer informatie ook de pagina Praat met de Raad. Alle contactgegevens van de raadsleden zijn te vinden op de contactpagina.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle