apenstaartje iconHandige adressen

We kunnen ons voorstellen dat u als ondernemer of organisatie vragen heeft over bepaalde regelingen of over de consequenties van het coronavirus voor uw bedrijf of organisatie.

De accountmanagers van de gemeente Zwolle denken graag met u mee.

Regionaal bureau zelfstandigen Zwolle

Het Regionaal bureau zelfstandigen in Zwolle helpt zp’ers en zzp'ers die inkomensondersteuning nodig hebben. Op dit moment werkt het Rbz hard om alle aanvragen die binnenkomen zo snel en goed mogelijk te verwerken. U kunt het Rbz het best bereiken via de website van het RBZ. Een medewerker neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. 

Werkgeversservicepunt Regio Zwolle

Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle staat ook in deze moeilijke tijd voor u klaar. Heeft u vragen, kijk dan op www.wspregiozwolle.nl voor actuele informatie en contactadressen.

Coronaloket KvK

Heeft u vragen die niet worden beantwoord op een van de bovenstaande websites?

De Kamer van Koophandel heeft een Coronaloket dat tijdens kantooruren bereikbaar is via tel. 0800-2117.

Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kunt u bellen met 0031-20 205 1351.

Overijsselse Aanpak

De provincie Overijssel ondersteunt ondernemers en organisaties tijdens de coronacrisis met het herstelpakket ‘de Overijsselse Aanpak’. Een subsidieregeling uit de Overijsselse Aanpak is de Digitaliseringsvoucher die breed inzetbaar is rond digitalisering. Digitalisering kan in deze tijd een oplossing bieden. 

Mkb’ers, culturele en maatschappelijke ondernemingen kunnen de voucher inzetten om bijvoorbeeld digitaal nieuwe klanten te bereiken, of als ze ondersteuning nodig hebben om hun werkproces te digitaliseren. Heeft u vragen over de Digitaliseringsvoucher? Neem dan contact op met Klaas Korterink via de mail k.korterink@overijssel.nl of telefonisch via telefoonnummer 06 12 19 52 29.

Handige websites

Wilt u meer weten over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM en de Rijksoverheid. Daarnaast is er specifiek voor ondernemers een aantal relevante websites met meer info: