Uitreiking Peperclip: Zwolse Cultuur Talentprijs

Hiphop artiest NESS ontvangt Zwolse Cultuur Talentprijs: de Peperclip tijdens Stadsfestival

04 september 2023
Homepage

Wethouder Monique Schuttenbeld reikte zondagavond 3 september tijdens het Stadsfestival de Zwolse Cultuur Talentprijs: de Peperclip uit aan Hiphopartiest NESS, Ernest Rodziekiewicz. NESS (26 jaar) kreeg de Peperclip opgespeld en ontvangt ook een bedrag van 5.000,- euro. De Hiphopartiest nomineerde zichzelf met zijn debuutalbum ‘Natuurlijke Selectie’. Hij is de allereerste winnaar van deze nieuwe cultuurprijs. NESS liet na de prijsuitreiking een aantal van nummers van zijn winnende album horen.

Meerwaarde voor de stad

Volgens Monique Schuttenbeld was de jury onder de indruk van de technische ritmische kwaliteit en vakkundigheid van NESS. “Daarbij zien ze hoe Ness een voorbeeld kan zijn voor een jongere doelgroep in de stad. Ook waarderen ze de trots op Zwolle die Ness uitspreekt en vinden dat zeer waardevol voor de stad. Met deze prijs wil de gemeente ook haar waardering uitspreken voor de hiphop muziekscene als meerwaarde voor de stad.”  

Eervolle vermelding

De jury geeft daarnaast een eervolle vermelding aan Lieke van der Vegt. Lieke is een beginnend performancekunstenaar en theatermaker. Volgens de jury geeft Liekes inbreng kleur binnen het theaterlandschap van Zwolle. “Ze zet zich met haar artistieke werk structureel in voor het makersklimaat van de stad, maar ook met de evenementen die ze organiseert.” 

Zwolse Cultuur Talentprijs 

Zwolle is een stad waar cultureel talent tot bloei kan komen. Zo heeft de stad de meeste creatieve opleidingen per inwoner. De gemeente heeft grote culturele ambities en talentenontwikkeling is een belangrijk speerpunt in het gemeentelijk cultuurbeleid. Het was dus hoog tijd voor een eigen Zwolse Cultuur Talentprijs. De Peperclip wordt toegekend aan een getalenteerd persoon (of groep personen) die een bijzondere artistieke prestatie heeft geleverd, korter dan 5 jaar geleden is afgestudeerd en een creatieve- of culturele meerwaarde heeft voor Zwolle.

Zwolse Cultuur Talentprijs: de Peperclip

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle