Twee collega's staan voor Museum de Fundatie in een blauw licht.

computer iconInkoper / Inkoopadviseur RSJ IJsselland

In de regio IJsselland werken elf gemeenten samen om de Jeugdwet uit te voeren. Zij hebben hiervoor het Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland (RSJ IJsselland) opgericht. De inkoopstrategie is voor de komende jaren uitgezet. Jij richt je op het bewaken en de doorontwikkeling van het inkoopmodel, het contracteren van zorgaanbieders (als aanvullende zorg nodig is) en het verder professionaliseren van onze inkoop.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

Tijdelijk voor een jaar, met uitzicht op vast dienstverband / 28 - 32 uur per week

Werk- en denkniveau

Hbo / Academisch

Salaris

maximaal € 5.725,-- (schaal 11) bruto per maand bij 36 uur

Vacaturehouder

Inge Degen, Regiomanager / directeur
Sluitingsdatum -
   

Dit zijn wij

In de regio IJsselland werken elf gemeenten samen om de Jeugdwet uit te voeren. Deze gemeenten zijn: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Zij hebben hiervoor het Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland (RSJ IJsselland) opgericht.
Deze regionale samenwerking (gemeenschappelijke regeling) ondersteunt gemeenten die werken vanuit hun eigen, lokale autonomie. RSJ IJsselland zorgt onder meer voor de inkoop van jeugdzorg, het controleren en/of waarborgen dat afspraken in contracten worden nagekomen (contractmanagement), de (financiële) administratie en het monitoren van jeugdhulp. Daarnaast faciliteren we de (boven)regionale samenwerking en nieuwe ontwikkelingen, zoals de transformatie van en verbeteringen in de jeugdzorg.

De verandering

Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Van lichte ondersteuning bij de opvoeding tot specialistische hulp en gesloten jeugdhulp bij ernstige problemen. Ook het uitvoeren van kinderbeschermingsmaatregelen en de jeugdreclassering zijn gemeentelijke taken. 
De jeugdzorg wordt getransformeerd om betere zorg aan jongeren te bieden. Lichte hulp als het kan, zwaar als het nodig is en zorg zo dicht mogelijk bij huis. Deze transformatie moet leiden tot een samenhangend jeugdbeleid dat gemeenten samen met zorgaanbieders uitvoeren. 
Transformatie is een ‘lerend’ proces dat vraagt om een nieuwe manier van denken, nieuw beleid, nieuwe werkwijzen, nieuwe samenwerkingsvormen en het monitoren en finetunen van alle inspanningen. 
Binnen onze regio hebben we jaarlijks circa 150 miljoen euro beschikbaar voor specialistische jeugdzorg. We focussen de komende tijd op het beperken van uithuisplaatsingen en de aanpak van wachtlijsten.

Dit doe jij

Onze inkoopstrategie is voor de komende jaren uitgezet. Jij richt je op het bewaken en de doorontwikkeling van het inkoopmodel, het contracteren van zorgaanbieders (als aanvullende zorg nodig is) en het verder professionaliseren van onze inkoop. 
Je onderhoudt hiervoor onder meer warme relaties met de gemeenten. Samen met de contractmanagers heb je ook contact met onze zorgaanbieders. Er is onderling vertrouwen en jullie voeren prettige en open gesprekken. Wat voor stappen worden gemaakt om een bijdrage te leveren aan de transformatie? Hoe kunnen we succesvolle initiatieven integreren in ons reguliere inkoopmodel?

Altijd beter

Onze contracten zijn niet in beton gegoten, maar bieden ruimte voor aanpassing. Jij houdt de regie op ons inkoopmodel. Soms signaleren we dat aanvullende of andere zorg nodig is en start er een tussentijds inkoopproces, waarbij jij de lead neemt. 
Samen met de contractmanager en op verzoek van een gemeente organiseer je en beslis je over incidentele inkopen van cliëntgebonden zorgovereenkomsten. 
Nieuwe succesvolle initiatieven die helpen bij onze transformatie? Deze geven we graag een vaste plaats in ons inkoopproces. Jij zorgt hiervoor, informeert collega’s en legt de juiste informatie in onze systemen vast. 
Je beoordeelt tarieven in verhouding tot kwaliteit, rechtmatigheid,  doelmatigheid, innovatie en voorwaarden en zorgt dat deze passend blijven. Aan de onderhandelingstafel ben je hard op de inhoud en zacht op de persoon. Uiteraard kun je rekenen op de nodige backup van je collega contractmanagers en Regiomanager/directeur Inge Degen.

Inkoopstrategie & transformatie

Alles wat je doet, staat in het licht van de transformatie. Als snel heb je het grotere plaatje op je netvlies. Daarvoor krijg je onder meer belangrijke input van je collega’s, contractmanagers en -beheerders, projectleiders en collega’s die de jeugdzorg monitoren. Met hen werk je fijn en intensief samen.

Waarom RSJ IJsselland?

Je kiest voor deze baan, omdat je een bijdrage wilt leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Ook al werk je niet direct met jongeren; je oefent wel invloed uit op de hulp die zij nodig hebben. Je kunt dus echt het verschil maken voor jongeren en hun omgeving in de regio. 
Je hebt contacten met veel organisaties en mensen. Elke dag is weer anders, vaak onvoorspelbaar en in ieder geval nooit saai. Je vindt het leuk om op alle borden te schaken. En dan is er nog de interessante transformatie van onze eigen organisatie met betrokkenheid en werkenergie als kernwaarden. Hoe kunnen we verder professionaliseren? Jij denkt en doet graag mee.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau, een NEVI of vergelijkbare inkoop-opleiding en affiniteit met juridische zaken en financiën. Misschien ben je een inkoper die zoekt naar meer betekenis, een contractmanager die zich graag bezighoudt met de doorontwikkeling van inkoopprocessen of een beleidsmedewerker die verder wil in de ‘inkoop’.

Je ziet het overall beeld, werkt projectmatig, neemt de regie, lijnt processen uit, bent een kei in onderhandelen, communiceert helder en werkt graag samen. Als ik dit doe, dan raak ik het werk van deze collega’s. Je bent je altijd bewust van de consequenties van je acties en anticipeert hierop.

Stappen zetten en resultaten behalen. Slim denken, maar niet ‘de hele wereld’ analyseren. Je hebt een drive om echt wat van deze baan te maken. Het doel is belangrijk, want het gaat om de toekomst van jongeren. Je neemt initiatief, grijpt kansen uit de lucht, gaat de confrontatie aan als het nodig is, maar blijft altijd in verbinding.

Dit bieden wij

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.725,- (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. 
Ons kantoor in Zwolle is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je krijgt een royale reiskostenvergoeding. We werken hybride; een aantal dagen op kantoor, een aantal dagen thuis in goed overleg. Je krijgt een laptop, een mobiel en een vergoeding om je thuiswerkplek in te richten.

Kennismaken?

Inge Degen kijkt ernaar uit om met je van gedachten te wisselen over de baan en het vak. Bel, mail of app: 06-21 52 41 82, i.degen@rsj-ijsselland.nl Inge is bereikbaar tot 20.00 uur ’s avonds.

Direct solliciteren? Een motivatiebrief is niet nodig. Mail je cv of LinkedIn-profiel naar Elisabeth Hoekstra-Veenstra, HR adviseur a.i., e.hoekstra@rsj-ijsselland.nl Je krijgt binnen twee weken een reactie.

Op het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden, wordt de vacature gesloten. Wacht dus niet te lang met reageren.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle