Helikopter landt op een plein in Zwolle.

ontmoeting-meeting iconInkoper RSJ IJsselland

Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappelijk probleem, houd je ervan als elke dag anders is en denk en doe je graag mee bij onze verdere professionalisering?

Dienstverband / uren per week Tijdelijk voor een jaar, met uitzicht op vast / 28 - 32 uur
Werk- en denkniveau HBO / Academisch
Salaris max. € 5.372,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek
Organisatie Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland
Vacaturehouder Ellen Wichard
Sluitingsdatum  31 maart 2023

Dit zijn wij

In de regio IJsselland werken elf gemeenten samen om de Jeugdwet uit te voeren. Deze gemeenten zijn: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Zij hebben hiervoor een bedrijfsvoeringorganisatie opgericht: het Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland (RSJ).

Deze regionale samenwerking (gezamenlijke regeling) ondersteunt gemeenten die werken vanuit hun eigen, lokale autonomie. RSJ zorgt onder meer voor de inkoop van jeugdzorg, het vastleggen van afspraken (contractmanagement), de (financiële) administratie en het monitoren van jeugdhulp.

De verandering

Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Van lichte ondersteuning bij de opvoeding tot specialistische hulp en gesloten jeugdhulp bij ernstige problemen. Ook het uitvoeren van kinderbeschermingsmaatregelen en de jeugdreclassering zijn gemeentelijke taken.

De jeugdzorg wordt getransformeerd om betere zorg aan jongeren te bieden. Lichte hulp als het kan, zwaar als het nodig is en zorg zo dicht mogelijk bij huis. Deze transformatie moet leiden tot een samenhangend jeugdbeleid dat gemeenten samen met zorgaanbieders uitvoeren.

Transformatie is een ‘lerend’ proces dat vraagt om een nieuwe manier van denken, nieuw beleid, nieuwe werkwijzen, nieuwe samenwerkingsvormen en het monitoren en finetunen van alle inspanningen.

Binnen onze regio hebben we jaarlijks 147 miljoen euro beschikbaar voor jeugdhulp. Uiteraard willen we zoveel mogelijk passende zorg voor dit budget inkopen.

Dit doe jij

Je vertaalt strategische uitgangspunten van de elf gemeenten naar één dynamische inkoopstrategie, voert de regie over ons inkoopproces en regelt de (zorg)inkoop van specialistische jeugdzorg voor de elf RSJ-gemeenten.

Inkoopmodel & transformatie

Je verdiept je allereerst in ons inkoopmodel in het licht van de transformatie. Als snel heb je het grotere plaatje op je netvlies. Daarvoor krijg je ook belangrijke input van je collega’s, contractmanagers en -beheerders, projectleiders en collega’s die de jeugdzorg monitoren. Met hen werk je fijn en intensief samen.

Je bent uiteraard ook betrokken bij gesprekken met jeugdhulpaanbieders. Wat voor stappen maken zij om een bijdrage te leveren aan de transformatie? En wat betekent dat voor de afspraken die we met hen hebben gemaakt? Je beoordeelt kosten in verhouding tot kwaliteit, rechtmatigheid,  doelmatigheid, innovatie en voorwaarden. Aan de onderhandelingstafel ben je hard op de inhoud en zacht op de persoon.

Relaties bouwen

Je bouwt aan relaties met gemeenten. Ze vragen je onder meer advies over complexe en brede vraagstukken als deze impact hebben op lopende of nieuwe inkoopcontracten. Je wordt ervaren als een prettige en goed voorbereide gesprekspartner. Dankzij jou zijn zaken bespreekbaar in een open sfeer.  

Waarom RSJ voor jou?

Je kiest voor deze baan, omdat je een bijdrage wilt leveren aan een maatschappelijk probleem. Ook al werk je niet direct met jongeren; je oefent wel invloed uit op de hulp die zij nodig hebben. Je kunt dus echt het verschil maken voor jongeren in de regio.

Je hebt contacten met veel organisaties en mensen. Elke dag is weer anders, vaak onvoorspelbaar en in ieder geval nooit saai. Je vindt het leuk om op alle borden te schaken. En dan is er nog de interessante transformatie van onze eigen organisatie. Hoe kunnen we verder professionaliseren? Jij denkt en doet graag mee.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau en een NEVI of vergelijkbare opleiding. Misschien werk je nu bij een gemeente, een aanbieder in de zorg of een zorgverzekeraar. Je hebt in ieder geval kennis van en ervaring met de inkoop binnen het Sociaal Domein. Affiniteit met jeugdzorg is een pre.

Je hebt een drive om echt wat van deze baan te maken. Stappen te zetten en resultaten te behalen. Slim te denken, maar niet ‘de hele wereld’ te analyseren. Er is werk aan de winkel en het doel is belangrijk. Het gaat om de toekomst van jongeren.

Dankzij je uitstekende communicatieve skills ben je een geziene gast aan elke tafel. Je neemt initiatief, grijpt kansen uit de lucht, gaat de confrontatie aan als het nodig is, maar blijft altijd in verbinding.

Dit bieden wij

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.372,- (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Ons kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je krijgt een reiskostenvergoeding. We werken hybride; een aantal dagen op kantoor, een aantal dagen thuis in goed overleg. Je krijgt een laptop, een mobiel en een vergoeding om je thuiswerkplek in te richten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel, mail of app voor meer informatie met Ellen Wichard, Regiomanager a.i., 06 13 34 57 80, e.wichard@rsj-ijsselland.nl of Elisabeth Hoekstra, HR professional a.i., 06 30 34 13 80, e.hoekstra@rsj-ijsselland.nl.

Procedure

Je motivatie en cv ontvangen wij graag voor 1 april 2023. Mail deze naar e.hoekstra@rsj-ijsselland.nl.
Onderstaand een link naar de vacature op de website van RSJ IJsselland. 
https://www.rsj-ijsselland.nl/sites/default/files/documents/Vacature%20Inkoper_0.pdf

De gesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 13 april en de 2de ronde gesprekken op woensdagochtend 19 april. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle