Een afbeelding om circulaire economie te illustreren.

Inspiratieroute circulaire economie in binnenstad Zwolle

13 januari 2023
Homepage

Van 6 t/m 11 februari kunnen wandelaars een gratis inspiratieroute circulaire economie volgen in het centrum van Zwolle.
De interactieve audioroute loopt tussen 10:00 en 17:00 uur langs goede voorbeelden van hergebruik in de stad Zwolle. Er is te zien hoe lokale en regionale bedrijven, makers, kunstenaars en scholen hun krachten bundelen om tot vernieuwende producten en diensten te komen. De Inspiratieroute toont allerlei duurzame circulaire projecten uit Zwolle en de regio. Het doel is te inspireren en te motiveren zélf meer circulair te gaan leven en werken.

Hoe werkt het?   
Een papieren flyer met de wandelroute kunnen wandelaars afhalen bij het startpunt van de route onder de Sassenpoort. Ook is de route plus meer informatie te vinden op www.visitzwolle.com.
De Inspiratieroute circulaire economie is een combinatie van live en online; wandelaars krijgen aanvullende informatie te horen via hun mobiele telefoon. Op de website staat vanaf 5 februari een downloadknop voor de bijbehorende audiotour. Aanmelden vooraf is niet nodig.  

Circulaire voorlopers ontmoeten
Op maandag 6 en zaterdag 11 februari maken wandelaars van de route kennis met initiatiefnemers, makers en organisaties. Studenten van diverse opleidingen showen hun circulaire projecten. Gaandeweg blijkt hoeveel er eigenlijk al wordt ondernomen in de stad en in regio Zwolle. Lopers ervaren hoe ze zelf het verschil kunt gaan maken door circulair te gaan denken, leven en werken.  

Breng afdankertjes mee  
De ROVA vraagt deelnemers aan de route spullen mee te nemen die niet circulair zijn of waarvan ze niet weten hoe ze die het beste kunnen afdanken na gebruik. Daarmee kunnen bezoekers invloed uitoefenen op de materialen die ROVA in 2023 gaat recyclen. Uit de inzameling selecteert de ROVA één product- of materiaalsoort om te laten onderzoeken hoe ze die meer circulair kan maken. 

Samenleving van de toekomst   
De samenleving van de toekomst is een circulaire en inclusieve economie. Dat is een economie waarin grondstoffen, materialen, onderdelen en producten hun waarde zo veel mogelijk behouden.
De Inspiratieroute maakt deel uit van de landelijke Week van de circulaire economie, met allerlei evenementen in het hele land.

De Inspiratieroute circulaire economie is een samenwerking van Gemeente Zwolle, Regio Zwolle Circulair, Provincie Overijssel, Eline Stolk van ErvaringRijker, Festivalplatform Zwolle Unlimited, Creative Connector Ellen Bosman en Zwolle Marketing.

Meer weten?
Alle informatie over de route vind je op www.weekvandecirculaireeconomie.nl

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle