Helikopter landt op een plein in Zwolle.

Jeugd boa

Als jeugd boa ben je belast met het toezicht houden en handhaven in de openbare ruimte. Je legt contact met jongeren en brengt ze in kaart. Je hebt een preventieve rol en je levert een bijdrage in het vroegtijdig signaleren van kwetsbare jongeren en voorkomen van jonge aanwas aan de georganiseerde criminaliteit. Je werkt nauw samen met de politie, jongerenwerk en vele andere partners.

Vacature kenmerken
Dienstverband / uren per weekTijdelijk voor een jaar, met uitzicht op vast32-36 uur per week 
Werk- en denkniveauMBO
SalarisMaximaal € 3.784,-- bruto per maand bij 36 uur (schaal 7)
AfdelingVeiligheid
VacaturehouderTom van der Lugt
Sluitingsdatum7 april 2024

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe. De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad. Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken. Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Dit ga je doen

Als jeugd boa ben je belast met het toezicht houden en handhaven in de openbare ruimte. Je legt contact met jongeren en brengt ze in kaart. Je hebt een preventieve rol en je levert een bijdrage in het vroegtijdig signaleren van kwetsbare jongeren en voorkomen van jonge aanwas aan de georganiseerde criminaliteit. Naast preventief kan er repressief worden opgetreden indien de situatie daarom vraagt en je verwijst door naar interne en externe ketenpartners bij hulpvragen van jongeren of ouders. Je werkt nauw samen met de politie, jongerenwerk en vele andere partners.

Dit ben jij

Je hebt MBO werk- en denkniveau, een boa diploma, een rijbewijs B, RTGB 3 en enkele jaren ervaring in Toezicht Openbare Ruimte. Je hebt een goede conditie zodat je in staat bent je snel te verplaatsen met de bike. Daarnaast beschik je over een certificaat jeugd boa.

Je hebt contact met veel mensen in verschillende situaties. Het lukt je om snel te schakelen en de juiste toon aan te slaan richting de jongeren. Je spreekt de taal en bent goed benaderbaar. Je bent bepaald geen macho, maar straalt een natuurlijk gezag uit. Je wilt een nog betere BOA worden door uitdagingen aan te gaan én je open te stellen voor feedback. Je werkt makkelijk samen en hebt een natuurlijke overtuigingskracht. Naar andere collega’s binnen de gemeente weet je duidelijk aan te geven wat uitvoerbaar is en wat niet en je komt de met hen gemaakte afspraken zorgvuldig na. 

Klik op onderstaande link voor een filmpje waarin onze boa’s vertellen waarom het leuk is om als boa in Zwolle te werken:

Kom werken bij Zwolle BOA (youtube.com)externe-link-icoon

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 2.404,-- (minimum aanloopschaal 6) tot maximaal € 3.784,-- (maximum functieschaal 7) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Bovendien wordt de functie dit jaar opnieuw gewaardeerd. Je ontvangt bovendien 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Dit bedrag, waarin vakantiegeld en een dertiende maand is opgenomen, kun je maandelijks of jaarlijks laten uitkeren. 

Daarnaast wordt er pensioen voor je opgebouwd en investeren we in je persoonlijke ontwikkeling. Graag horen we hoe jij dat ziet.

Meer weten?

Laat weten wat je kunt en wat je wilt. Bel of Whatsapp voor meer informatie met  Tom van der Lugt, 06 – 50 16 70 51, t.van.der.lugt@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 7 april 2024, alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop. 

Zwolle, #hartstad en organisatie 

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.