Junior Rentmeester

Dienstverband / uren per week Vast / 36
Werk- en denkniveau HBO
Salaris max. € 4.208,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Vastgoed
Vacaturehouder Barend van der Heiden
Sluitingsdatum  5 oktober 2022

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals de woningbouwopgave, klimaatadaptatie, Energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

Bij de afdeling Vastgoed werken ruim 30 professionals met verschillende specialisaties, zoals: juridische zaken, vastgoedmanagement, planeconomie, uitgifte, verwerving en beheer. Met kennis, ervaring, daadkracht en creativiteit dragen wij bij aan het concreet maken van ruimtelijke ontwikkelingen in Zwolle op korte en lange termijn. Het werkveld van de afdeling is breed: beheer, exploitatie en transformaties van gebouwen en gronden, ontwikkeling van nieuw en vernieuwen van bestaand (maatschappelijk) vastgoed, locatieontwikkeling en uitgifte van gronden, herstructurering en grootschalige gebiedsontwikkelingen. De afdeling Vastgoed van de gemeente Zwolle heeft zo’n 600 ha grond in beheer. Van agrarische gronden tot velden van (sport)verenigingen en natuurgebieden.

Dit doe jij

Jij houdt je graag breed bezig met het beheer van gronden en hun verschillende gebruikers. Je zit aan tafel met onder meer (sport)verenigingen, agrariërs en inwoners.  Zoveel partijen, zoveel wensen en behoeften. Best ingewikkeld soms. Dan is het fijn dat je kunt sparren met je naaste collega rentmeester die zijn sporen in het vak al heeft verdiend.

Veelzijdig en afwisselend

De meeste ‘zaken’ pak je zelfstandig op. Je regelt onder meer de exploitatie van gemeentelijke gronden door verhuur, pacht of erfpacht. Je laat taxaties uitvoeren en bepaalt op basis daarvan de verkoop-, verhuur- of (erf)pachtprijs. Een goed doortimmerd contract? Daar draai je je hand niet voor om. Onze juristen hoeven deze alleen maar na te lezen op bijzondere aspecten.

We verkopen ook kleinere grondpercelen, zoals enkelvoudige kavels en openbaar groen. Jij beoordeelt verzoeken, vraagt advies bij collega’s van de betrokken afdelingen en communiceert met kopers. Als de grond verkocht kan worden, stel je een reserverings- en/of verkoopovereenkomst op. Je vindt het leuk om verantwoordelijk te zijn voor het totale traject. Je collega’s van de afdeling waarderen je visie en verrassende input voor beleid en beleidsproducten van de afdeling, waaronder de Grondprijzennota.

Waarom Zwolle?

Zwolle is een stad die kansen en uitdagingen biedt. Je wilt je breed oriënteren op het vak van rentmeesterschap. Als ‘stadsrentmeester’ zoek je de verbinding tussen mens en omgeving. Contacten met inwoners en ondernemers geven je baan een bijzondere dynamiek.

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde Hbo opleiding: beheren van gronden met een specialisatie Rentmeesterij en affiniteit met de juridische aspecten van het vak. Heb je deze specialisatie nog niet, maar wil je wel een expert worden? Dan investeren wij graag in je opleiding.

Je bent in de kern een mensenmens, iemand die goed en graag communiceert op elk niveau, belangen begrijpt en de weg vindt in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Je organiseert je werk uitstekend en doet wat je belooft. Ook werk je nauwkeurig. Je  hebt ervaring met het programma P8 en voldoende GIS-kennis om kaartmateriaal te lezen en te beoordelen.

Nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied volg je actief. Je bent nieuwsgierig en gelooft in een leven lang leren. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend en je vindt het leuk om samen met een ervaren rentmeester het beheer van onze gronden een stap verder te brengen. 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.208,-- (maximum functieschaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel of mail met Barend van der Heiden, afdelingshoofd Vastgoed, 038 – 498 2012, b.van.der.Heiden@zwolle.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 5 oktober 2022, alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

solliciteer direct