Juridisch Adviseur Omgevingsrecht (Vergunningen)

Dienstverband / uren per week Vast / 36 uur 
Werk- en denkniveau HBO / WO
Salaris max. € 5.021,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Fysieke Leefomgeving
Vacaturehouder Willy Visser

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken. Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

De afdeling Fysieke Leefomgeving bestaat uit verschillende teams die intensief met elkaar samenwerken voor een veilige en leefbare omgeving. Het team Juridische Ondersteuning helpt collega’s van de afdeling met juridische vraagstukken op het gebied van Vergunningen en Toezicht en Handhaving.

Dit doe jij

Wij zoeken een collega voor de juridische advisering en ondersteuning van het team Vergunningen op het gebied van het Omgevingsrecht. Dat gaat met name over bouw, ruimtelijke ordening en brandveiligheid. Het gaat om zware complexe juridische uitdagingen en korte vraagstukken. Je hebt veel contact met collega’s en inwoners en ziet echt resultaat van je werk.

De stad groeit

De stad zal de komende 20 jaar een schaalsprong maken naar 160.000 – 180.000 inwoners. We bouwen zo’n 1000 huizen per jaar. En jij bent daarbij betrokken en groeit met Zwolle mee.

Het geeft een goed gevoel als je in een comfortabele woonwijk rondloopt die we met elkaar hebben vormgegeven. Het was leuk en nuttig dat jij uitleg kon geven aan buurtbewoners. Mensen voelden zich gehoord en het lukte je om complexe juridische zaken op een heldere manier uit te leggen. Je kreeg best wat kritische vragen op je afgevuurd. Maar ook als mensen weerstand hebben, lukt het je om in verbinding te blijven.

Vraagbaak

Dat collega’s op je adviezen bouwen, geeft je veel voldoening. Net als zij ben je van het zoeken naar oplossingen. Een ‘nee’ kan altijd nog worden gegeven, maar laten we eerst kijken of we wat slims kunnen bedenken. Je staat altijd in de meedenkende stand om het onmogelijke toch mogelijk te maken.

Je bent de alwetende vraagbaak voor vergunningverleners en casemanagers over juridische aspecten van aanvragen.

Je ondersteunt je collega’s bij bezwaar en beroep bij de reactie op een bezwaar- of beroepschrift. De behandeling van bezwaar- en beroepszaken doe je niet zelf. Je geeft hiervoor wel input aan de concernafdeling Juridische Zaken.

Tussen de regels door

Bij Vergunningen behandel je ook zienswijzen die zijn ingediend tegen een vergunningsaanvraag. Soms ga je in gesprek met de indieners om meer duidelijkheid te krijgen. Als het nodig is, stel je een nota van zienswijzen op.

Actief

Natuurlijk ben je enorm betrokken bij ons team. We zijn blij dat je knelpunten ziet en verbeteringen voorstelt. Je denkt mee over beleid en komt vaak met verrassende inzichten.

Je werk is je hobby en daarom lees je alles wat los en vast zit over trends en jurisprudentie. Dat je er niet over uit gepraat raakt, vinden we leuk. We waarderen je passie en de manier waarop je vernieuwing binnenbrengt. Dat maakt je ook een fijne adviseur voor management en bestuur.

Dit ben jij

Je hebt een relevante opleiding op HBO of Academisch niveau. We hebben het druk. Het zou dus fijn zijn als je snel zelfstandig aan de slag kunt en ervaring hebt met de Algemene wet Bestuursrecht en het Omgevingsrecht (met name Wabo en Wro). Maar als je razendslim bent en snel leert, komen we ook graag in gesprek. Misschien werk je nu bij een gemeente, de Provincie, een advocatenkantoor, juridisch adviesbureau of een juridisch loket. Je wilt voor Zwolle werken en iets betekenen voor de mensen in de stad.  

Helder en meedenkend is jouw motto en zo bekijk je elk vraagstuk. Je hebt een gezonde dosis overtuigingskracht en een positief kritische houding. Mocht je nog niet eerder bij een gemeente hebben gewerkt, dan leer je je snel bewegen in een politiek-bestuurlijke context.

Je ontmoet veel mensen, schakelt snel, praat makkelijk op elk niveau en kan juridisch complexe zaken uitstekend uitleggen, zowel mondeling als op papier.

Een nieuwe baan? Neem die stap en bel met afdelingshoofd Willy Visser over je mogelijkheden.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 3.090,-- (minimum aanloopschaal 10) tot maximaal € 5.021,-- (maximum functieschaal 10A) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Neem contact op met Willy Visser, afdelingshoofd Fysiek Leefomgeving, wa.visser@zwolle.nl, 038 - 498 2516.  

Solliciteren

Deze vacature staat voor langere tijd open, op het moment dat er een geschikte kandidaat is kunnen we besluiten de vacature offline te zetten.

Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatieknop.

solliciteer direct