Zwolse collega's afgebeeld als superhelden.

Juridisch adviseur Toezicht en Handhaving Openbare orde en Veiligheid

De afdeling Veiligheid (60 professionals) is nieuw en ontstaan door een reorganisatie van het Fysieke Domein. Binnen het team Openbare Orde en Veiligheid werk je samen met collega juridische adviseurs en adviseurs veiligheid. Je ondersteunt en adviseert collega's, het management, bestuur en in het bijzonder burgemeester Peter Snijders over verschillende veiligheidsthema's. We verdelen het werk. Jij wordt de steun en toeverlaat van het team TOR (Toezicht Openbare Ruimte).

Vacature kenmerken
Dienstverband / uren per week Jaarcontract met intentie tot vast dienstverband / 32-36 uur per week
Werk- en denkniveau HBO / Academisch 
Salaris Maximaal € 5.621,- per maand (schaal 10a) 
Afdeling Veiligheid
Vacaturehouder Mathilde van der Veen
Sluitingsdatum 7 april 2024

De afdeling

De afdeling Veiligheid (ruim 60 professionals en een flexibele schil) is nieuw en ontstaan uit een reorganisatie binnen het Fysieke Domein. De afdeling wordt per 1 april a.s. verdeeld in vier teams die worden aangestuurd door twee teamleiders. Deze teams zijn: Toezicht Openbare Ruimte, Markten en Havens, Vergunningen en Openbare Orde en Veiligheid. Samen met onze inwoners, ondernemers en professionele partners in de stad werken we dagelijks aan de veiligheid in Zwolle

Je team

Je werkt binnen het team Openbare Orde en Veiligheid samen met collega juridische adviseurs en adviseurs veiligheid. Het team voert de regie op de (beleids)aanpak van Openbare orde en Veiligheid.
Als logische en professionele partner zijn we betrouwbaar, benaderbaar en verbindend. We kijken vooruit, denken mee en werken integraal en proactief. Samen met collega's en ketenpartners anticiperen we op crises, schakelen snel bij onveilige situaties en voeren effectief en efficiënt uit.

Je baan

Je ondersteunt en adviseert collega's, het management, bestuur en in het bijzonder burgemeester Peter Snijders over verschillende veiligheidsthema's. Denk aan de bestuurlijke/juridische aanpak van drugscriminaliteit, crisismaatregelen, interventies die nodig zijn om overlast in de buitenruimte te voorkomen, incidenten, betogingen en de inzet van noodbevoegdheden, waarvoor je ook de besluiten opstelt.

Vast aanspreekpunt TOR

Ons werkveld is breed en er is veel te doen. We verdelen het werk, omdat we voor ieder thema een vast aanspreekpunt en een vervanger willen aanstellen.
Jij gaat met name het team TOR (Toezicht Openbare Ruimte) ondersteunen. Het team bestaat uit negentien boa's en toezichthouders, vier collega's van het team Markten en Havens en een flexibele schil. Zij zijn veel buiten om toe te zien op de naleving van regels. Je adviseert hen bij lastige casussen en het strafrechtelijke gedeelte van hun werk, zoals het toepassen van de Alcoholwet en APV en strafrecht. Het sluiten van een drugspand of het opleggen van een dwangsom aan een voetbalsupporter? Je geeft advies over een variëteit aan onderwerpen en stelt hiervoor zo nodig handhavingsbesluiten op. Met de teamleider van TOR spar je over inhoudelijke vraagstukken, aanwijzingsbesluiten en werkinstructies.

Bestuurlijke maatregelen

Je houdt trends, ontwikkelingen en de jurisprudentie bij en vertaalt deze naar het werkveld van de afdeling. Samen met een collega ben je verantwoordelijk voor bestuurlijke maatregelen als opvolging van een bestuurlijke rapportage van de politie. Hiervoor werk je veel samen met de politie en adviseer je de burgemeester.

Waarom Zwolle?

Je vindt het interessant om betrokken te zijn bij de gemeente. Een dynamisch speelveld voor openbare orde en veiligheid. Je krijgt inzicht in essentiële dossiers en de ruimte om effectief beleid te ontwikkelen. Jouw bijdrage heeft direct impact op jongeren en hun leefomgeving.
Je werk kan door de dynamiek in de maatschappij in de loop van de tijd veranderen. Dit spreekt je aan, want je houdt van nieuwe uitdagingen.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academische opleiding Rechten afgerond en enige jaren ervaring binnen het bestuursrecht en/of strafrecht. Verder heb je actuele kennis van de Alcoholwet, Awb, APV en het strafrecht en mogelijk ook de groene wetgeving. Ook heb je kennis van en ervaring met strafrechtelijke en bestuursrechtelijke handhaving.

Je denkt mee en bent resultaat- en oplossingsgericht. Wat is het doel van de regel en wat willen we ermee bereiken? Je stelt jezelf altijd kritische vragen om mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving te onderzoeken.
Je bent gewend om met verschillende partners om te gaan, ziet de belangen en begrijpt politieke gevoeligheden. In de relatie stel je je stevig op en maak je controversiële onderwerpen bespreekbaar. Dat kun jij doen, omdat je inhoudelijk sterk bent, prettig communiceert (ook op papier) en samenwerkt.

Je verbindt je van nature met mensen, stemt je boodschap af op hun kennis- en ontwikkelingsniveau en laveert tussen verschillende beïnvloedingsstijlen. Door die verbinding creëer je vertrouwen en draagvlak en komen jullie samen tot slimme oplossingen.
Je bent organisatorisch scherp, zet mensen in de actiemodus, maakt heldere werkafspraken, pakt door en stuurt op resultaat. Ook kun je je eigen werk goed plannen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.621,- per maand (schaal 10a) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennisniveau en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee á drie dagen op kantoor en rest van de werkweek thuis. Daarin zijn we flexibel en dat ben jij dus ook. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Ons Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je werkt minimaal 32 tot 36 uur. Je start met een jaarcontract, uiteraard met de bedoeling om je daarna een vast dienstverband te geven. In samenspraak ontdekken we waarom jij en de gemeente Zwolle blijvend bij elkaar passen.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Kennismaken?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Neem contact op met Mathilde van der Veen, teamleider van de teams Vergunningen en Openbare orde en Veiligheid, m.van.der.veen@zwolle.nl , 038-4982152.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 7 april 2024, alleen door middel van de sollicitatieknop op werkenvoorzwolle.nl. De gesprekken zijn gepland op 11 en 18 april 2024. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.