Een medewerker van de gemeente Zwolle graaft met een schep in een digitale wereld.

Juridisch medewerker / Behandelaar klachten

Heb jij een goed inlevingsvermogen en engelengeduld, vat jij dingen niet te snel persoonlijk op en wil jij tot de beste oplossing komen?

Dienstverband / uren per week Tijdelijk, voor een periode van 1 – 2 jaar / 24-32 uur per week 
Werk- en denkniveau HBO/Academisch
Salaris max. € 5.021,-- per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Juridische zaken
Vacaturehouder Carin Veldman
Sluitingsdatum 4 december 2022

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

We maken een schaalsprong naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en een brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

De afdeling Juridische Zaken (44 collega’s) heeft een adviserende en regisserende rol voor de hele organisatie en het bestuur. We houden ons bezig met meerdere disciplines, zoals het geven van juridisch advies (specifiek en concernbreed), gegevensbescherming, juridische kwaliteitszorg, de behandeling van bezwaar- en beroepschriften en de behandeling van klachten, parkeerbelastingen, inkoop en verzekeringen.

Dit doe jij

Zwollenaren zijn tevreden over ons werk, maar we krijgen ook klachten en bezwaarschriften. Een aantal van deze klachten is complex, meervoudig, politiek-gevoelig en vraagt om een specifieke aanpak. Jij voert de regie over de behandeling van deze ingewikkelde klachten, handelt ze af en houdt overzicht op het proces.

De best mogelijke oplossing

Je hebt voelsprieten in de hele organisatie en stemt stevig af met collega’s om het klachtenproces in goede banen te leiden. Je hebt contact met inwoners die klachten indienen. Achter elk signaal van onvrede gaat een verhaal schuil. Jij luistert goed tussen de regels door en achterhaalt wat de kern van de klacht is. Soms is een onderzoek nodig om een oordeel te vormen. Is een antwoord geformuleerd? Dan ben je betrokken bij de communicatie naar de inwoner. Klare taal, mondeling of schriftelijk, die de-escalerend werkt. Uiteraard bewaak je de behandeltermijn en zorg je dat mensen op tijd antwoord krijgen.

Hoe kunnen we beter?

We willen leren van de cases die we goed of juist minder goed hebben opgelost. Jij signaleert knelpunten en successtory’s. Standaardprocedures werken niet altijd, dus is maatwerk soms gewenst. Jij bouwt aan jurisprudentie voor de behandeling van complexe klachten en doet voorstellen voor procesverbeteringen. Hoe kunnen we dit soort klachten efficiënt en effectief oplossen?  

Dit ben jij

  • Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau, een juridische achtergrond en ervaring met het behandelen van klachten. Het is een pre als je al bij een gemeente of andere politiek-bestuurlijke organisatie hebt gewerkt.
  • Je communiceert uitmuntend, hebt een goed inlevingsvermogen, engelengeduld en ‘brede schouders’. Als mensen gefrustreerd zijn en met de vinger naar jou wijzen, vat je dit niet persoonlijk op.
  • Je bent intrinsiek gedreven om tot de best mogelijke oplossing te komen. Dat geeft je energie en daar doe je het voor.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.021,- (maximum schaal 10A) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. We starten graag met een contract voor een jaar.

Meer weten?

Bel of mail met Carin Veldman, afdelingshoofd Juridische Zaken, 038-4982140, cmc.veldman@zwolle.nl of met Mirjam de Boer, jurist en klachtencoördinator, 038-4982105, MP.de.Boer@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 4 december a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer direct

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle