Collega's ontwijken papier dat naar hen toe wordt gegooid.

kaart-map iconJuridisch planoloog

Kun jij je kijk op ruimtelijke ontwikkelingen vertalen in planologisch-juridische mogelijkheden en consequenties, weet jij snel waar het om draait, heb je goede onderzoeks- en adviesvaardigheden en vind je het leuk om te werken in multidisciplinaire teams?

Dienstverband / uren per week 32-36 uur per week (voor 1 jaar met optie tot verlengen
Werk- en denkniveau HBO/WO
Salaris max. € 5.372,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Ruimtelijke planvorming
Vacaturehouder Jim van der Zwan
Sluitingsdatum -

Werkomgeving

De gemeentelijke organisatie staat midden in de Zwolse samenleving en pakt haar rol in de regionale samenwerking. We werken aan een zelfbewuste en vitale stad en doen dat samen met bewoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en overige organisaties. ‘Een stad die zo is ingericht dat jij er, in vrijheid en veiligheid, die dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn’. Een stad om trots op te zijn.

De gemeente is een prettige en uitdagende werkgever die de dynamiek omarmt, veranderingen met ambitie tegemoet treedt en veel ruimte en verantwoordelijkheid geeft aan haar medewerkers. De missie uit de Omgevingsvisie is er ook voor de medewerkers.

De stad heeft een stevig ruimtelijk fundament en is mooi ingebed in het landschap van de IJssel Vecht Delta. De stedelijke economie floreert dankzij de positie tussen Randstad en Noord en Oost Nederland en de regio met 675.000 inwoners. Wij sturen vanuit die kracht en kwaliteiten. Met die sterke uitgangspositie ontwikkelt de stad zich de komende decennia.

Het omarmen van dynamiek betekent steeds weer een andere balans met elkaar vinden. Lange termijn ontwikkelingen die we zien aankomen zijn digitalisering, innovatie van de handel, mobiliteit, circulariteit,  klimaatadaptatie en energietransitie. De maatschappelijke verhoudingen veranderen continue en onze rol verandert mee. Inwoners, onderwijsinstellingen en bedrijven nemen steeds vaker zelf initiatief om maatschappelijke en economische vraagstukken op te pakken. We zijn daarbij altijd op zoek naar mee-koppelkansen en meervoudige waarde-creatie.

Wat doe je?

Je bent actief betrokken bij de nieuwe planologisch juridische instrumenten die onder de nieuwe Omgevingswet vallen. Daarbij kan het gaan om een actieve bijdrage aan het te maken Omgevingsplan, locatie specifieke plannen en buitenplanse omgevingsplanactiviteiten (Bopa’s). Daarbij maak en begeleid je zelfstandig deze plannen. Natuurlijk werk je samen met diverse disciplines. Uit alle adviezen maak jij een samenhangende toelichting en stemt daarop de regels af. Je vertegenwoordigt de gemeente bij de Raad van State.

Je adviseert tevens in projectgroepen op basis van een goede, actuele kennis van wet- en regelgeving en jurisprudentie in het omgevingsrecht. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de transitiefase tijdens de voorbereidingsperiode naar de Omgevingswet. Kennis van de Omgevingswet is daarbij een vereiste. Je bent in staat om het brede werkveld van het omgevingsrecht te overzien en in jouw advisering te betrekken. 

Wie ben je?

Je beschikt over HBO-WO werk- en denkniveau. Verder beschik je over een brede kijk op ruimtelijke ontwikkelingen en kun je deze vertalen in planologisch-juridische mogelijkheden en consequenties voor de gemeente Zwolle. Ook ben je in staat om op strategisch-planologisch gebied goed onderbouwde adviezen op te stellen. Je hebt snel overzicht waar het in een dossier om draait en hebt gevoel voor de gevoeligheden die je met een goed onderbouwd advies kunt wegen.

Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en bent in staat complexe materie aan doelgroepen van verschillende niveaus duidelijk te maken. Je bent accuraat en hebt oog voor planningen. Daarnaast heb je goede onderzoeks- en adviesvaardigheden. Je vindt het leuk om te werken in multidisciplinaire teams. Ook wordt verwacht dat je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit. Tenslotte vragen wij om minimaal 5 jaar werkervaring in dit werkveld, waarbij het een belangrijke pre is als je bekend bent met de gemeentelijke organisatie en al actief betrokken bent bij de implementatie van de Omgevingswet.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 3.090,- (minimum schaal 10) en maximaal € 5.372,-- (maximum functieschaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. 

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel, app of mail met Jim van der Zwan, afdelingshoofd Ruimtelijke Planvorming, tel. 06 – 46 00 08 12 of j.van.der.zwan@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer direct

  • Deze vacature staat voor langere tijd open, op het moment dat er een geschikte kandidaat is kunnen we besluiten de vacature offline te zetten.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle