Jurist Vastgoed en Grondzaken

Koop-, verkoop- en huurovereenkomsten voor woningen, scholen en (maatschappelijke) organisaties, zakelijke rechten, pachtcontracten voor agrariërs of overeenkomsten voor nieuwe ruimtelijke initiatieven in de stad. Er komen veel verschillende vraagstukken voorbij. Elke casus is anders en vraagt om een eigen oplossing.

Dienstverband / uren per week

Vast dienstverband / 32-36 uur per week

Werk- en denkniveau

HBO/Academisch 

Salaris

Maximaal €5.997,- (schaal 11) 

Afdeling

Vastgoed 

Vacaturehouder

Barend van der Heiden 

Sluitingsdatum

16 juni 2024 

De afdeling

Bij de afdeling Vastgoed werken ruim 40 professionals met verschillende specialisaties verdeeld over vier teams: juridische zaken, vastgoedmanagement, planeconomie, uitgifte en verwerving. Samen leveren we een bijdrage aan het concreet maken van ruimtelijke ontwikkelingen in Zwolle. Het werkveld van de afdeling is breed: grootschalige gebiedsontwikkelingen en herstructurering, locatieontwikkeling en uitgifte van gronden, ontwikkeling van nieuw en vernieuwen van bestaand (maatschappelijk) vastgoed, beheer, exploitatie, en transformaties van gebouwen en gronden.

Hoe ervaren ben jij?

Zwolle groeit en er is veel te doen op het gebied van vastgoed én grondzaken. We zoeken daarom een ervaren jurist voor ons team. Je hebt interesse in beide vakgebieden, wilt je kennis verdiepen en jezelf breed ontwikkelen. Voor advies en overleg kun je terecht bij je team van ongeveer 12 juridische professionals. We komen ook graag met je in contact als je enthousiast bent over het werkveld en je daarin verder wilt ontwikkelen. In overleg stemmen we je werkzaamheden en salariëring af op je kennis en ervaring.

Dit doe jij

Je geeft advies aan collega's en het bestuur over juridische vraagstukken op het vlak van vastgoed en grondzaken. Koop-, verkoop- en huurovereenkomsten voor woningen, scholen en (maatschappelijke) organisaties, zakelijke rechten, pachtcontracten voor agrariërs of overeenkomsten voor nieuwe ruimtelijke initiatieven in de stad. Er komen veel verschillende vraagstukken voorbij. Elke casus is anders en vraagt om een eigen oplossing. Jij denkt in kansen, signaleert risico's en bijt je vast in dossiers om ontwikkelingen mogelijk te maken. Als vraagbaak krijg je ad hoc-vragen, maar je sluit ook regelmatig aan bij multidisciplinaire projectgroepen met collega's en externe partijen.

Borgen & naleving

Juridische afspraken leg je vast in heldere brieven en overeenkomsten. Je stelt deze zelf op of beoordeelt documenten van collega's. In je duidelijke en bondige adviezen komen de voors en tegens goed naar voren. We werken volgens het vier-ogen principe, waardoor we elkaar scherp houden en samen werken aan goede producten.
Wetten en regels veranderen voortdurend. Jij vindt juridische borging belangrijk en anticipeert op relevante wet- en regelgeving voor vastgoed en grondzaken. Ook volg je de relevante rechtspraak.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academische juridische opleiding (bij voorkeur privaatrecht). Misschien werk je nu bij een gemeente en wil je met grondzaken én vastgoed aan de slag. Het kan ook zijn dat je een commerciële setting wilt verruilen voor een organisatie die het algemeen belang als richtsnoer heeft. Ervaren jurist of talentvolle 'starter'? Bij ons team passen nieuwsgierige collega's die een leven lang willen leren.

Samenwerken zit in je bloed. Je communiceert op elk niveau, schakelt snel en weegt belangen goed af. Juridisch complexe zaken leg je duidelijk uit, zowel mondeling als op papier. Daarom ben je ook een kundige overleg- en sparringpartner van collega's, bestuur, inwoners en ondernemers. Het zit in je karakter om altijd dat stapje extra te zetten en kansen te zien. Je bent prettig en collegiaal in de omgang. Spontaan, behulpzaam en positief-kritisch.

Een gezonde werkcultuur staat in Zwolle voorop. Jij vindt het prettig dat we regelmatig samen kijken of je werkpakket en -voorraad nog passend zijn.

Dit bieden wij

Afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 3.558,- (aanloopschaal 10) en maximaal € 5.997,- (functieschaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je persoonlijke ontwikkeling, dus we horen graag wat dat voor jou kan betekenen. In Zwolle werken we hybride, meestal twee á drie dagen op kantoor en rest van de werkweek thuis. Daarin zijn we flexibel en dat ben jij dus ook. We hebben een budget beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Ons Stadskantoor is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je werkt 32 - 36 uur per week.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Kennismaken?

Laat weten wat je kunt en wat je wilt. Bel of mail met Barend van der Heiden, telefoon 06 -10 73 30 65, b.van.der.heiden@zwolle.nl (afdelingshoofd) of met Sandra van Lexmond, telefoon 06 – 21 32 54 45, s.van.lexmond@zwolle.nl (coördinator juristen).
Vind je het leuk om een keer informeel kennis te maken met juristen uit het team? Dan ben je welkom!

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met zondag 16 juni 2024, alleen via werkenvoorzwolle.nl. De gesprekken zijn gepland op 24 juni en 27 juni. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenexterne-link-icoon van onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.