Jurist/juridisch adviseur

Dienstverband / aantal uur per week Vast / 32 uur per week
Werk- en denkniveau Academisch
Afdeling Juridische zaken
Salaris max. € 4.831,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek
Vacaturehouder Carin Veldman
Sluitingsdatum 15 augustus 2021

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Zwolle promoot het gastvrij zijn. We geven ruimte aan initiatieven en denken in kansen. Dat doen we ook bij de afdeling Juridische zaken. Daar is momenteel ruimte voor een jurist, juridisch adviseur.

Binnen de afdeling Juridische Zaken houden  we ons bezig met de volgende taken: juridische advisering zowel aan afdelingen als over concernvraagstukken, juridische kwaliteitszorg,  de behandeling van bezwaar- en beroepschriften, de behandeling van klachten, belastingen, inkoop, verzekeringen en de interne controle. In totaal werken er 33 mensen binnen de afdeling.

Functieomschrijving

Als algemeen jurist adviseer je de organisatie op een breed terrein over diverse   juridische vraagstukken. Dat kan gaan om vragen op zowel bestuursrechtelijk als privaatrechtelijk terrein. De werkzaamheden variëren van het opstellen en toetsen van contracten tot advisering over  subsidieverlening, (juridische) kwaliteitsonderzoeken, adviseren over Wob-verzoeken en het opstellen en toetsen van verordeningen en beleidsregels  Ook wordt geadviseerd over de juridische aspecten van samenwerkingsverbanden waarin de gemeente deelneemt en beleid en uitvoering  in het Sociaal  Domein. Daarnaast ben je de vervanger van de functionaris gegevensbescherming.

We zoeken hiervoor dan ook een  jurist die enthousiast wordt van de grote afwisseling van onderwerpen waar hij of zij mee bezig zal zijn.

Gezien de aard van de werkzaamheden wordt flexibiliteit verwacht in de werkdagen en in afwisseling van werken op kantoor en op afstand.

Wie zoeken wij

Wij zoeken een collega met een afgeronde academische juridische opleiding, bij voorkeur op het gebied van bestuursrecht en met kennis van het privaatrecht. Je bent bereid om de nodige opleidingen op het gebied van privacy en gegevensbescherming (AVG) te volgen,

Enige (juridische) werkervaring is welkom. . Misschien heb je zelfs al bij een gemeentelijke organisatie stage gelopen of gewerkt. Dat is een pré. Je bent bereid je verder te ontwikkelen. Je hebt een brede juridische interesse en de mentaliteit en energie die nodig is om snel en doortastend te adviseren over de vele onderwerpen waarover aan de afdeling JZ advies uitbrengt.

Je straalt uit wie je bent, een netwerker met interesse in de persoon achter de vraag of het verhaal. Je bent  in staat om met diverse mensen binnen de organisatie een gedegen juridisch, maar ook gedragen advies tot stand te brengen. Je bent zelfstandig en bereid en  te leren van collega’s en stelt hen de juiste vragen op het juiste moment. Je kunt snel schakelen op verschillende niveaus in de organisatie waardoor je je rol als adviseur goed invult. Je bent sociaal vaardig en hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.  Je bent  flexibel en  stressbestendig . Uiteraard is daarbij humor en gezond relativeringsvermogen onmisbaar.

Wat bieden wij

Minimaal € 2.973,- (minimum aanloopschaal 10) en maximaal € 4.831 (maximum functieschaal 10a) bruto per maand bij een volledige werkweek. Exclusief Individueel keuzebudget van 17,05%. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Het dienstverband is bij aanvang voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid is er zicht op verlenging en/of een vast dienstverband.

Solliciteren

Solliciteren kun je tot en met 15 augustus 2021. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carin Veldman, fdelingshoofd Juridische Zaken, tel.: (038) 498 21 40

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.

solliciteer direct