Kragge

map-bestemming iconKavels (2-onder-1-kap) Breezicht

De gemeente Zwolle verkoopt zes royale kavels voor twee-onder-een-kapwoningen in de wijk Stadshagen. Het betreft kavels in het noordoosten van Breezicht, een buurt waar je landelijk woont in een omgeving vol groen en water. De kavels liggen in de buurtschappen Beemd (twee kavels) en Kragge (vier kavels). De zes kavels variëren in grootte van 431 tot 502 m2. De prijzen liggen tussen de € 240.000,- en € 290.000,- kosten koper, inclusief btw.

De buurt Breezicht

Breezicht ligt tussen het weidse polderlandschap in het noorden van Zwolle en de rest van Stadshagen in. In Breezicht komen in totaal ongeveer 1140 woningen te staan, verdeeld over zes buurtschappen: Duinzicht, Wetering, Wierde, Beemd, Reede en Kragge. Elk buurtschap heeft een eigen identiteit. Tegelijkertijd ziet je overal het groen en het water dat karakteristiek is voor Breezicht. Daardoor vormen de buurtschappen samen één geheel. Verschillende wandel- en fietsroutes verbinden de buurtschappen met elkaar.

Breezicht is goed bereikbaar met de auto of de fiets. Ook woon je er vlak bij de verschillende voorzieningen van Stadshagen. Zo zijn er faciliteiten op het gebied van sport, bewegen, gezondheid, scholen en kinderopvang. Het winkelcentrum van Stadshagen ligt in de buurt. En wil je een frisse neus halen? Het strand van de Milligerplas en de polder zijn om de hoek. Volop ruimte dus voor wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren en andere buitenactiviteiten.

Beemd en Kragge

In het noordoosten van Breezicht liggen Beemd en Kragge. Wonen in buurtschap Beemd is dorps wonen met een modern randje. Dit zie je terug in bijvoorbeeld het metselwerk en de kappen; een eigentijdse vertaling van de dorpse architectuur. Beemd ligt rond een groene ‘brink’: een open, gemeenschappelijke groene ruimte die beplant is met bomen. Aan de groene rand van Beemd vind je een waterrijke, natuurlijke omgeving, met uitzicht op rietoevers, beken en boomwallen. De twee beschikbare kavels in Beemd liggen aan deze groene rand. Beemd biedt ruimte aan circa 90 woningen. Hier wordt energieneutraal en klimaatbestendig gebouwd.

In Kragge woon je verscholen tussen riet en water. De woningen (op ongeveer 50 kavels), de tuinen, het water en de openbare ruimte maken samen het landschap. De woningen liggen verspreid over drie schiereilanden. De vier beschikbare kavels in Kragge liggen op het middelste en achterste schiereiland. Tussen de drie schiereilanden ligt water dat in verbinding staat met de Milligerplas. Natuurlijk wonen staat hier voorop, met materialen en kleuren die passen bij het landschap: de lucht, het water, de beplanting en de seizoenen. Ook in Kragge wordt energieneutraal en klimaatbestendig gebouwd.

Interesse?

Durf jij het avontuur aan? In de verkoopbrochures van de kavels voor Beemd en Kragge vind je de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels. Ook ben je van harte welkom tijdens de inloopbijeenkomst op woensdagavond 13 september 2023 (zie alinea ‘Belangrijke data en tijden’). Je kunt je hiervoor aanmelden via de website.

Een medebouwer ontmoeten?

In zowel Beemd als Kragge betreft het kavels voor twee-onder-een-kapwoningen. Je kunt je voor deze kavels individueel of als duo – samen met een medebouwer – inschrijven. Belangrijk om te weten: duo’s hebben voorrang bij de loting. Om je te helpen een medebouwer te vinden, organiseren we daarom tijdens de inloopbijeenkomst een speciaal moment hiervoor (zie alinea ‘Belangrijke data en tijden’). Tussen 20.00 en 20.30 uur kunnen geïnteresseerden samenkomen om op laagdrempelige wijze met elkaar kennis te maken.

Belangrijke data en tijden

Wil je meer weten over deze kavels? Houd dan de volgende data in de gaten:

Wanneer?

Wat?

Woensdag 19 juli 2023

Start verkoop

Woensdag 13 september 2023 19.30 – 21.00 uur

Speciaal tussen 20.00 – 20.30u: Ontmoet een medebouwer

Inloopbijeenkomst in Grand Café Milligers (Milligerlaan 2, Zwolle): informatie over de kavels en de randvoorwaarden

Mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met een mogelijke medebouwer (zie alinea ‘Een medebouwer ontmoeten?’ voor meer informatie)

Dinsdag 26 september 2023 16.00 uur

Sluiting inschrijving kavels

Woensdag 27 september 2023 15.00 uur

Loting kavels

Meld je aan voor de bijeenkomst door een email te sturen naar ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl Hier kun je ook aangeven of je graag een mogelijke medebouwer wil ontmoeten tussen 20.00 en 20.30 uur. De inschrijfformulieren staan onder het kopje documenten. 

Nog vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met team Kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 - 498 22 00 of e-mailadres  ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle