map-bestemming iconKavels (vrijstaand) Breezicht

De gemeente Zwolle verkoopt de resterende kavels in Kragge in de Zwolse wijk Stadshagen.

Dát is Breezicht: Kragge 

De buurt Breezicht is de jongste aanwinst van de Zwolse wijk Stadshagen en biedt een eigen kijk op wonen. U woont er ruimtelijk in een natuur-en waterrijke omgeving. Om u heen ziet u de Milligerplas, de polder, duinlandschap, kronkelende beken en riet. In Breezicht ervaart u in alle opzichten ruimte: om te wonen, voor uw kinderen om te spelen, voor de natuur en ruimte voor het overtollige regenwater. Tegelijkertijd is het levendige centrum van Stadshagen en de reuring van de binnenstad van Zwolle op fietsafstand. Het beste van twee werelden. 

In het buurtschap Kragge liggen de woningen verscholen in het rustige natuurlandschap ten noorden van de Milligerplas. De kavels voor vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen bieden ruimte voor uw eigen (t)huis! 

Richtlijnen voor sfeer en uitstraling 

In Kragge ligt uw kavel verscholen in een waterrijk gebied met veel riet en natuurlijke oevers. De tuinen en de woningen voegen zich naar deze natuurlijke ligging en de beschutting van het landschap. Om deze atmosfeer en uitstraling volledig tot hun recht te laten komen, heeft de gemeente richtlijnen opgesteld voor de inrichting van uw kavel en architectonische vormgeving van uw woning. Zo maken we sámen het karakter van Kragge. In het bijlageboek leest u meer over die richtlijnen. 

Aan de slag met een architect

U kunt uw woning helemaal op maat ontwerpen met voldoende ruimte voor u en bijvoorbeeld uw opgroeiende kinderen of uw hobby’s. U kiest zelf een architect die samen met u aan de slag gaat. Een eigen huis ontwerpen kost tijd, maar het levert wel een huis op dat helemaal bij u past! 

Brochure

De brochure en het bijlagenboek treft u aan als bijlage. In de brochure en het bijlagenboek staat meer informatie over de kavels en tevens het stappenplan. De eerste drie stappen zijn niet meer van toepassing.

Contact

Indien u een optie wenst dient u dit aan te geven door een e-mail te sturen naar ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl. Dit gaat volgens het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. U kunt dan een vrijblijvende optie krijgen van 3 weken waarin u kunt u uitzoeken of uw droomhuis past cq. financieel haalbaar is op deze kavel. 

* De grond is prijsvast voor het gehele jaar. Indien het notarieel transport plaatsvindt na 31 december 2023 wordt de grondprijs geïndexeerd met 3,5% per jaar tot aan het notarieel transport. De prijzen zijn kosten koper (k.k.). Alleen betaalt u geen overdrachtsbelasting maar omzetbelasting. Onder k.k. vallen bijvoorbeeld de bemiddelingskosten voor het afsluiten van de hypotheek, notariskoten, kadastrale rechten van de hypotheekakte en kadastrale inmetingskosten.

Beschikbare kavels

Soort bouwgrond Bouwgrond
Perceeloppervlakte 802 m²
Aanvaarding In overleg
Status Onder optie
Prijs € 465.000,- k.k. incl. BTW*
Soort bouwgrond Bouwgrond
Perceeloppervlakte 664 m²
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar
Prijs € 397.500,- k.k. incl. BTW*
Soort bouwgrond Bouwgrond
Perceeloppervlakte 590 m²
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar
Prijs € 352.500,- k.k. incl. BTW*
Soort bouwgrond Bouwgrond
Perceeloppervlakte 541 m²
Aanvaarding In overleg
Status Onder optie
Prijs € 325.000,- k.k. incl. BTW*

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle