Kinderen denken mee over een fijne, gezonde en veilige stad

21 november 2023
Homepage

Op maandag 20 november is het eerste Zwolse kindercollege officieel geïnstalleerd door burgemeester Peter Snijders. In de Raadzaal van het stadhuis, dat ter gelegenheid van de Internationale dag van de Rechten van het Kind blauw was uitgelicht, ondertekenden de negen leden van het kindercollege een manifest over kinderparticipatie.

Burgemeester Peter Snijders zette hier namens de gemeente zijn handtekening onder. Hiermee spreekt de gemeente Zwolle haar intentie uit om de samenwerking met Zwolse kinderen aan te gaan over zaken die zij zelf belangrijk vinden. De leden van het kindercollege beloofden op hun beurt om hun eigen talenten in te zetten om de stad nog fijner, veiliger en gezonder te maken. 

Burgemeester Snijders: “Het gemeentebestuur neemt belangrijke besluiten over de stad. We luisteren daarbij wel naar wat de volwassenen in Zwolle ervan vinden, maar we weten vaak niet hoe de kinderen in onze stad daarover denken. En wat ze belangrijk vinden. Ik ben daarom heel blij dat deze negen kinderen zich hebben aangemeld en mee willen denken.”

 “Ik zet mijn nieuwsgierigheid, behulpzaamheid en doorzettingsvermogen in om Zwolle mooier te maken.” – Puck, lid van het kindercollege

“Ik zet me in om de natuur in Zwolle te verbeteren en te behouden.” - Mick, lid van het kindercollege

De Zwolse Kinderraad
Het kindercollege is onderdeel van De Zwolse Kinderraad: een initiatief om kinderparticipatie een grotere en duurzame rol in de gemeente te geven. Eerder dit najaar werd de kinderraad al verwelkomd door burgemeester Peter Snijders. De kinderen uit de kinderraad verzamelen wensen, ideeën en ervaringen van leeftijdsgenoten. Het kindercollege gaat vervolgens met deze input aan de slag om verandering te bewerkstelligen. Ook werkt het kindercollege toe naar de benoeming van een kinderburgemeester.  

Meer weten over de Zwolse Kinderraad? Je leest er meer over op traverswelzijn.nl/diensten/de-zwolse-kinderraad

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle