Kostendeskundige

De Stadsingenieurs (50 professionals) is nieuw en ontstaan door een reorganisatie van het Fysieke Domein. Jij bent toe aan een nieuwe vakinhoudelijke uitdaging. In Zwolle ben je bij elk civieltechnisch project integraal betrokken, van concept tot realisatie. De combinatie van moderne techniek en historisch erfgoed leidt tot fascinerende vraagstukken. En je wilt natuurlijk zoveel mogelijk doen met het budget dat mogelijk groeit naar 60 miljoen euro. Jouw expertise draagt bij aan slimme oplossingen.

Dienstverband / uren per week

Jaarcontract met intentie tot vast dienstverband / 32-36 uur per week  

Werk- en denkniveau

Hbo 

Afdeling

Stadsingenieurs 

Vacaturehouder

Oebele Jansma 

Sluitingsdatum

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluit deze vacature

De Stadsingenieurs

De afdeling Stadsingenieurs (ruim 50 professionals) is nieuw en ontstaan uit een reorganisatie van het Fysieke Domein. Dit was nodig om in een sterk groeiende stad nog beter samen te werken.
De afdeling is verdeeld in vier teams, te weten: projectleiders, uitvoeringsbegeleiding, werk- en voorbereiding en advies. Daarnaast is er een stafbureau.
Je teamleden hebben specifieke technische kennis van bouw en openbare ruimte, waarbij boven- en ondergrond integraal worden bekeken. Samen geven we uitvoering aan de Zwolse ambities en grote opgaven op het vlak van woningbouw, klimaat, energie en duurzaamheid.

Dit ga je doen

Kostenraming is een integraal onderdeel van onze projectontwikkeling waarbij een brede scope een must is. Je bent dan ook betrokken bij alle fasen van alle Zwolse civieltechnische projecten. Dat gaat om zo'n 35 projecten per jaar. Je werkt daarbij intensief samen met opdrachtgevers en collega's van de projectgroep.

Veelzijdige projecten

Je maakt project- en bestekramingen op basis van schetsplannen en ontwerpen. Ook breng je de beheerkosten in beeld. Dat doe je onder meer voor nieuwe woongebieden, herstructureringsopgaven, nieuwe infrastructuur en herontwikkelingen zoals de Spoorzone en de Nieuwe Veemarkt. Maar je draagt ook bij aan een onderdeel van de grondexploitatie door de kosten voor bouw- en woonrijp maken te begroten. Daarnaast maak je budgetramingen voor de raad. Je houdt zowel de grote lijnen als de fijne details in het oog, waardoor we professioneel kunnen sturen op financiën.

Groeien

Zwolle groeit naar 160.000 inwoners in de komende jaren. De investeringen in civiele werken groeien mee van circa 25 miljoen naar mogelijk 60 miljoen euro. Hoe kunnen we zoveel mogelijk realiseren voor de beschikbare budgetten? Vaak zijn alternatieven mogelijk om kosten te besparen zonder aan kwaliteit in te boeten. Voor jou is het een sport om dit uit te zoeken. Projectleiders voed je hierover met informatie. Soms zit je met marktpartijen aan tafel om je ideeën in te brengen.

Anders werken

De groei heeft ook consequenties voor onze werkwijze. Jij denkt mee over het opfrissen van processen en de inzet van nieuwe methodieken. Je werk maak je graag zichtbaar en voor iedereen toegankelijk. Hiervoor houd je onder meer het onderdeel 'begroten' in het handboek 'projectmatig werken' actueel. Verder zorg je voor heldere rapportages, onder mee over kostprijsontwikkeling en kostprijzen.

Waarom Zwolle?

Je bent toe aan een nieuwe, vakinhoudelijke uitdaging. In Zwolle ben je bij elk civieltechnisch project integraal betrokken, van concept tot realisatie. Elk project waaraan je werkt, gaat het dagelijkse leven verbeteren van meer dan honderdduizend inwoners. Als je door de stad loopt, kun je met trots zeggen: 'Dit is van mij. Dit heb ik gedaan.'
We breiden met name 'in' binnen de stadsgrenzen. De combinatie van moderne techniek en historisch erfgoed leidt tot fascinerende vraagstukken. Jouw expertise draagt bij aan slimme oplossingen.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo werk- en denkniveau en een basis in de civiele techniek. Je kunt je deskundigheid in het brede werkterrein plaatsen en toepassen.
Misschien werk je nu als kostendeskundige, calculator of projectleider bij een aannemer, een ingenieursbureau of bij de overheid. Je hebt inzicht in financiële processen, bouwmaterialen, arbeidskosten en de nieuwste technologieën binnen de GWW sector.
Ook heb je ervaring met ontwerp- en uitvoeringsprocessen van civieltechnische projecten, de SSK methodiek en het geven van strategische adviezen. Kennis van RAW/UAV, geïntegreerde contracten en systeemgerichte contractbeheersing zijn een pre.
Je bent analytisch, creatief, secuur, verbindend en communiceert helder met alle stakeholders. Dankzij je overtuigings- en veranderkracht ben je dé steun en toeverlaat voor projectleiders. Je bent niet alleen deskundig maar ook uiterst prettig in de omgang. Mensen werken dan ook graag met je samen. En jij maakt jezelf al snel onmisbaar.

Wat vind jij jezelf waard?

Zwolle biedt een uitdagende werkomgeving en de ruimte om je baan zelf vorm te geven. Jij wilt je voor 100% inzetten en Zwolle wil je goed belonen. We praten graag met jou over de baan, je capaciteiten en de verdiensten die je voor ogen hebt, waarbij deze onder meer worden afgestemd op jouw kennis, competenties en ervaring.
Naast dat salaris ontvang je 17,05% van het brutobedrag in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. Je krijgt een vergoeding voor woon-verkeer op basis van openbaar vervoer.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal de helft op het Stadskantoor en de helft thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kennismaken?

Nieuwsgierig naar Zwolle en mee op safari langs een aantal projecten? Neem contact op met Oebele Jansma, teamleider Stadsingenieurs, 06-53698595, o.jansma@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan alleen via de sollicitatieknop op werkenvoorzwolle.nl. Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluit deze vacature.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.