Laatste brugdelen nieuwe duurzame loopbrug de Passerelle worden ingehesen

08 juli 2024
Homepage

De volgende mijlpaal voor de nieuwe duurzame loopbrug de Passerelle komt eraan. Eerder dit jaar zijn 12 van de 16 brugliggers over het spoor gelegd. Tussen 9 en 11 juli worden de laatste vier brugliggers in de nacht over het busstation gelegd en is de ‘brugpuzzel’ compleet. 

Vorige week was er al vooruitgang zichtbaar op de bouwplaats. Het eerste deel van de enorme trap aan de zuidzijde van het station is geplaatst. De nog ontbrekende brugliggers over het busstation worden in de nacht van 8 op 9 juli met een exceptioneel transport vanuit Niederlangen naar het bouwterrein aan de Hanzelaan in Zwolle gebracht. In de drie opvolgende nachten (9 tot en met 11 juli) worden de laatste brugdelen met een hijskraan op hun plek gelegd en is het brugdek compleet. In de nacht van 11 op 12 juli wordt een waterdichte folie aangebracht op de nieuwe brugdelen.

Wethouder Gerdien Rots: ‘Met de montage van een deel van de trappen en het inhijsen van de laatste vier brugdelen worden de contouren van dit bijzondere bouwwerk steeds beter zichtbaar. Stap voor stap werken we toe naar de belangrijke verbinding tussen het historisch centrum van Zwolle en het nieuwe innovatiedistrict in de Spoorzone.’

Nauwelijks hinder voor reizigers

De aannemer voert de werkzaamheden op de genoemde data uit in de avond en nacht tussen 21.00 en 06.00 uur. Daardoor ondervinden reizigers nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Treinen rijden volgens de normale dienstregeling. Bussen kunnen tijdens de werkzaamheden niet over de Schuttebusbrug rijden en zullen een aangepaste route rijden rondom het busstation.

Werkzaamheden volgen

Vanaf het P+R terrein aan de Hanzelaan is het mogelijk om de werkzaamheden te volgen. De werkzaamheden kunnen ook live gevolgd worden via de webcams op bouw.live/passerelle-zwolleexterne-link-icoon

Wat gebeurt er hierna?

De overige trapdelen en de drie liften, die ervoor zorgen dat de brug ook toegankelijk is voor fietsers en mensen met een fysieke beperking, volgen in de periode tot december. Daarna wordt de brug ingericht als een parkachtige omgeving. Bankjes, groen en bomen zorgen dat de brug bijdraagt aan de biodiversiteit in de stad. Aan de zuidzijde komt een innovatiedistrict en het nieuwe stadsdeel Wärtz, met woningen, horeca, onderwijsinstellingen, buurtvoorzieningen en ruimtes voor creatieve makers. Vanaf medio 2025 kan iedereen over de brug lopen.