Langer zelfstandig wonen in uw eigen huis

Velen van u willen graag nog heel lang zelfstandig blijven wonen, ook als u ouder wordt. Gelukkig kunt u uw huis zo aanpassen dat u er ook later kunt blijven wonen. Dat geldt natuurlijk voor een eigen woning, maar ook in een huurwoning zijn er mogelijkheden.

Want als u zich prettig voelt in uw woning en buurt en er weinig voor voelt om te verhuizen, dan kan het een goed idee zijn om nu al rekening te houden met de toekomst.

Met kleine aanpassingen in uw huis kunt u uw wooncomfort vergroten. Hiervan zult u ook in de toekomst veel plezier hebben. Vaak is dat goedkoper dan verhuizen.

Voorlichting

De campagne Lang zult u wonen geeft u informatie over de diverse mogelijkheden. De campagne loopt in vrijwel alle Overijsselse gemeenten en is bedoeld voor mensen met een eigen woning. De provincie Overijssel ondersteunt de campagne; het is geen subsidieregeling.

Informatie over de campagne kunt u vinden op www.langzultuwonen.nl. Op deze website krijgt u een beeld van welke woningaanpassingen in uw huis mogelijk zijn om uw wooncomfort te vergroten.

Meer informatie over de campagne vindt u ook op www.wijz.nu. U kunt via de site een advies aanvragen voor aanpassingen van uw woning. Een vrijwilliger komt dan bij u thuis en stelt aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden van uw huis een advies op. Begeleiding bij de aanschaf en bij het gebruik van de techniek is tevens mogelijk.

Prijzen

Maatregelen in huis kosten vanzelfsprekend geld. De adviseurs van Lang Zult u Wonen informeren u realistisch door middel van een checklist met prijslijst. De prijzen zijn richtbedragen die door experts zijn berekend.

Deze checklist is beschikbaar voor deelnemers die extra informatie wensen over de financiële haalbaarheid van techniek in huis en woningaanpassing; en kan worden opgevraagd bij de projectorganisatie: e-mail info@wijz.nu of telefoon (038) 851 57 00.