Leven, reizen en papieren

Wilt u aangifte doen van geboorte of overlijden? Of gaat u trouwen? Heeft u voor uw werk een uittreksel van de Basisregistratie personen (BRP) nodig? Of wilt u op reis en heeft u daarvoor een nieuw legitimatiebewijs nodig? Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw zaken te regelen. Vaak kunt u meteen een afspraak maken.

Paspoort

Paspoort

Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Wat heeft u nodig om een paspoort aan te vragen? Maak direct een afspraak.

ID kaart

ID kaart

Een ID-kaart vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Wat heeft u nodig om een ID-kaart aan te vragen? Maak direct een afspraak.

Rijbewijs

Rijbewijs

Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Wat heeft u nodig om een rijbewijs aan te vragen? Maak direct een afspraak.

Geboorteaangifte

Geboorteaangifte

De geboorte van een kind moet binnen drie dagen worden aangegeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Wat moet u meenemen?

Trouwen en partnerschap

Trouwen en partnerschap

In de gemeente Zwolle bepaalt u zelf waar u trouwt of een partneschap aangaat, op welke dag en hoe laat. Welke regels gelden nog meer?

Scheiden

Scheiden

Echtscheiding is de ontbinding van uw huwelijk door de rechter. U bent verplicht hiervoor een advocaat in de arm te nemen. Wat geldt nog meer?

Uittreksel BRP

Uittreksel BRP

Een uittreksel van de BRP (Basisregistratie personen), vroeger GBA, kunt u digitaal met korting aanvragen en wordt naar uw huisadres gestuurd.

Verklaring omtrent gedrag

Verklaring omtrent gedrag

Een verklaring omtrent het gedrag wordt vaak gevraagd bij een functie waarbij gewerkt wordt met vertrouwelijke gegevens, geld, goederen of kwetsbare personen.

Verhuizen binnen Zwolle

Verhuizen

Verandert u binnen de gemeente Zwolle van adres, dan bent u verplicht binnen vijf dagen uw verhuizing aan de gemeente door te geven. Dit kan digitaal.