Begraven en cremeren op Kranenburg

Kranenburg is in oppervlakte één van de grootste begraafplaatsen van Nederland. Het is door de landschappelijke aanleg en mooie ligging een prachtige rustplaats. U vindt er bijzondere vogels, bloemen, bomen en meer dan 500 verschillende planten. Kranenburg is niet alleen een begraafplaats. Het is ook een prachtig park waar u wandelend of zittend kunt genieten van de mooie natuur. Kranenburg bestaat uit meerdere gedeelten, elk met een eigen karakter en sfeer. Sinds een aantal jaren is het op Kranenburg ook mogelijk om bovengronds begraven te worden in een galerijgraf. Ook is er een gedeelte speciaal ingericht om mensen te kunnen begraven met een islamitische geloofsovertuiging, naar hun eigen wensen en gebruiken. Eind 2013 is Kranenburg uitgebreid met een Chinese begraafplaats. Daarnaast is op Kranenburg het enige Zwolse crematorium gevestigd. Begraafplaats Kranenburg is in het beheer van de gemeente Zwolle, het crematorium is particulier. www.crematoriumkranenburg.nl

Uitvaart regelen

Bij een sterfgeval kunt u het beste contact opnemen met een begrafenisondernemer. U bepaalt in overleg met de begrafenisondernemer de dag en tijd van begraven of cremeren. Hij zorgt er vervolgens voor dat dit tijdstip bij de begraafplaats of het crematorium wordt gereserveerd.

Digitaal uitvaart bespreken:

Voor het bespreken van een uitvaart op een van de gemeentelijke begraafplaatsen kan de begrafenisondernemer gebruik maken van de webagenda (www.begraafplaatsagenda.nl) of telefonisch contact opnemen met telefoonnummer 06-53835290 (ook bereikbaar in weekend)

Afscheidswijzer

Voor veel mensen rust er nog steeds een taboe op praten over de dood, het laatste afscheid en alles wat daarmee te maken heeft. De Afscheidswijzer heeft zich ten doel gesteld dit taboe te doorbreken. Van taboe naar tijdige oriëntatie is het uitgangspunt. De gids biedt een uitgebreide hoeveelheid informatie rondom de uitvaart en uitvaartopties in regio Zwolle en is gratis te verkrijgen bij begraafplaatsen, het crematorium, bibliotheek, huisartsenposten, het ziekenhuis, zorg- en verpleeginstellingen, thuiszorgwinkels het stadskantoor en het stadhuis. Er is ook een digitale versie van de Afscheidswijzer beschikbaar.

gedenkteken.pdf

begraven in zwolle.pdf