Chinese begraafplaats

Begraven worden volgens de Chinese tradities. Sinds 2014 is dat mogelijk op Kranenburg. Daar is een Chinese begraafplaats met 230 graven. In 2021 komen daar nog eens 220 graven bij.

Chinese gemeenschap

Bij het ontwerp voor de Chinese begraafplaats is rekening gehouden met de wensen vanuit de Chinese gemeenschap. De begraafplaats is zo ontworpen dat er volgens de Chinese tradities begraven kan worden. De begraafplaats ligt op een zonnig en licht gedeelte en de graven hebben uitzicht over water. Ook is er een pagode, urnenmuur en eigen toegangspoort. Daarnaast kunnen de graven en urnennissen voor onbepaalde tijd worden uitgegeven. Het is mogelijk om op voorhand (bij leven) al een graf te kopen. Dat is gebruikelijk in de Chinese gemeenschap. Het graf wordt dan vaak al ingericht met een monument. Dit maakt dat nog niet alle graven op de Chinese begraafplaats al in gebruik zijn.

Uitbreiding

Sinds november 2020 wordt gewerkt aan de uitbreiding van de Chinese begraafplaats. Er is namelijk grote (landelijke) belangstelling voor vanuit de Chinese gemeenschap. Er komen 220 graven bij. Het totaal aan aantal graven komt daarmee op 450. De werkzaamheden duren tot eind maart 2021. Vanaf april 2021 kunnen er mensen begraven worden op het nieuwe deel van de begraafplaats.

Kosten

Kijk voor de de tarieven voor een graf op de Chinese begraafplaats op de pagina Leges begraven en cremeren.

 

Vragen?

Heeft u vragen over de Chinese begraafplaats? Stuur dan een bericht naar begraafplaatsadministratie@zwolle.nl of bel met telefoonnummer 14038.