Islamitische begraafplaats

Op begraafplaats Kranenburg is een gedeelte voor islamitische graven. Op Kranenburg was, sinds 1991, islamitisch begraven al mogelijk, maar de beschikbare ruimte was niet voldoende. Er is in de regio veel behoefte aan deze vorm van begraven, daarom is voor moslims in 2012 een nieuw, apart gedeelte aangelegd.

300 Graven

De Islamitische begraafplaats maakt onderdeel uit van begraafplaats Kranenburg. Het is een apart gedeelte, omheind door een haag. Het gedeelte heeft ruimte voor 300 graven. De Islamitische begraafplaats heeft een centrale open ruimte, met daarbij een kraan. De eeuwige grafrust is mogelijk en er is ruimte voor alle gebruikelijke rituelen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot omranding om het graf. Uiteraard liggen de graven richting Mekka. De gemeente Zwolle heeft met verschillende islamitische organisaties overlegd hoe het nieuwe islamitische gedeelte eruit moet komen te zien.

Regionale functie

De begraafplaats heeft een regionale functie. Zowel moslims die in Zwolle wonen, als moslims die niet in Zwolle wonen, mogen hier begraven worden. De begraafplaats is bedoeld voor alle islamitische stromingen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Islamitische begraafplaats? Neemt u dan contact op met de gemeente Zwolle, telefoonnummer: 14038.