Mbo’ers nu ook welkom bij Het Vliegende Paard

30 oktober 2023
Homepage

Op 30 oktober start het Vliegende Paard met ‘het studiecafé’. Het Vliegende Paard is twee weken open van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 zodat studenten kunnen studeren voor hun tentamenweek. Dit markeert de start van het programma van het Vliegende Paard om ontmoetingen tussen mbo en hbo studenten te stimuleren.

In samenwerking met de gemeente start het Vliegende Paard met het organiseren van activiteiten waarbij mbo’ers en hbo’ers elkaar kunnen ontmoeten. De opening van het studiecafé markeert de start van hun programma.

Eigenaar van Het Vliegende Paard Dennis Kaatman zegt over het studiecafé: “Wij zien het als ons maatschappelijk doel om het studentenleven te laten uitvloeien over de stad. Studenten kunnen zich bij ons ontwikkelen, ontspannen en kunnen elkaar ontmoeten. Dat geldt voor alle studenten en dus ook voor mbo’ers. Ook zij hebben een plek nodig buiten school waar ze zich kunnen ontwikkelen en een bruisend studentenleven krijgen.”

Lof

Wethouder Paul Guldemond is aanwezig bij de opening van het studiecafé. Hij is vol lof over de ontwikkelingen bij Het Vliegende Paard: “Het Vliegende Paard zet mooie stappen en toont aan dat alle studenten in onderwijsstad Zwolle als gelijken worden gezien.

Vorig jaar is Zwolle door Elsevier uitgeroepen als de beste onderwijsstad van Nederland. Dit initiatief van Het Vliegende Paard benadrukt dit. Wij verwelkomen alle studenten in Zwolle. Een stad waar je makkelijk landt en een bruisend studentenleven hebt.”.

Studentenvereniging

Het studiecafé is een initiatief van studentenvereniging NSZ Navigators Zwolle. Zij hebben geregeld dat studenten tijdens de tentamenperiodes in het Vliegende Paard in alle rust kunnen studeren, of in projectgroepjes kunnen samenwerken. Op deze dagen zal gratis koffie en thee beschikbaar zijn, er staat een printer en leermateriaal.

Ook zorgt het Vliegende Paard voor goede Wifi, ruimte om te leren en genoeg stopcontacten om te werken. Dit jaar zal Het Vliegende Paard meer activiteiten organiseren waarbij nu niet alleen hbo’ers, maar ook mbo’ers worden betrokken.

Dus ben je mbo, hbo, of wo student en wil je in alle rust studeren maar buiten je eigen schoolgebouw? Kom dan in de week van 30 oktober en 6 november langs bij het Vliegende Paard!

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle