Medewerker backoffice (Burgerzaken)

Je houdt je bezig met complexe werkzaamheden op het gebied van Burgerlijke Stand, Internationaal Privaatrecht (IPR), Basisregistratie Personen (BRP), nationaliteitswetgeving en naturalisatie. Het werk kan best hectisch zijn. Jij kunt gelukkig heel wat aan, stelt prioriteiten en gaat altijd voor kwaliteit. Uiteraard volg je ontwikkelingen en (wets)wijzigingen op je vakgebied.

Dienstverband / uren per week

jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband / 32 uur per week 

Werk- en denkniveau

Mbo+/Hbo 

Salaris

Maximaal € 4.244,- per maand (schaal 8) 

Afdeling

Inwonerszaken 

Vacaturehouder

Fauzia Koornstra-Abdoel 

Sluitingsdatum

17 mei 2024 

De afdeling

De afdeling Inwonerszaken (ruim 90 medewerkers) is een gezellige club die voor elkaar en voor onze klanten klaarstaat. Met veel plezier beantwoorden we vragen en geven we informatie over diensten en producten. Hiervoor gebruiken we verschillende kanalen, zoals de balie, telefoon, post, mail, Whatsapp, X en Facebook. Klachten gaan we niet uit de weg en we zoeken altijd naar oplossingen.
De afdeling bestaat uit de secties Burgerzaken en Klantcontactcentrum en de teams Advies en Team Digitale regie. De sectie Burgerzaken is onderverdeeld in een front- en backoffice.

Dit doe jij

Je houdt je bezig met complexe werkzaamheden op het gebied van Burgerlijke Stand, Internationaal Privaatrecht (IPR), Basisregistratie Personen (BRP), nationaliteitswetgeving en naturalisatie.
In deze baan krijg je regelmatig aanvragen van mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse. Je bent geïnteresseerd in mensen en hun achtergronden en vindt het leuk om continu te schakelen en je weg te vinden in de specifieke wet- en regelgeving.

Hectisch

Het werk kan best hectisch zijn. Jij kunt gelukkig heel wat aan, stelt prioriteiten en gaat altijd voor kwaliteit. Uiteraard volg je ontwikkelingen en (wets)wijzigingen op je vakgebied. Stress of verandering? Je kunt er goed tegen en houdt onder alle omstandigheden het hoofd koel.
Collega's ervaren je als een fijne teamspeler die inspireert, de handen uit de mouwen steekt en verantwoordelijkheid neemt.

Dit ben jij

Je hebt minimaal MBO + werk- en denkniveau, actuele opleidingen voor Burgerzaken afgerond en minimaal 2 jaar werkervaring met name met Burgerlijke Stand en IPR-casuïstiek. Ook heb je goede kennis van burgerzakenprocessen en relevante wet- en regelgeving zoals Personen- en familierecht, IPR, Identiteit en identiteitsdocumenten, buitenlandse rechtsfeiten in de BRP en Awb. Je bent digitaal vaardig en kunt werken met gemeentelijke systemen, zoals iBurgerzaken.
Je kunt goed omgaan met mensen uit verschillende geledingen van de samenleving. Dat vraagt wel wat van je vermogens om helder te communiceren in het Nederlands of Engels. Als iets niet duidelijk is, vraag je door. En je bent altijd gericht op het vinden van een oplossing (binnen de wettelijke kaders).

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.244,- (schaal 8) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Het Stadskantoor is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Je werkt 32 uur per week en krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel met Fauzia Koornstra, sectiehoofd Burgerzaken, 038-4982082.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met vrijdag 17 mei 2024, alleen via de sollicitatieknop. Sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 5 juni 2024. Misschien kun je hier alvast rekening mee houden in je agenda.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenexterne-link-icoon van onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.