Meldpunt Toeslagenaffaire Kinderopvang

In de gemeente Zwolle zijn er gezinnen getroffen door de toeslagenaffaire kinderopvang. Deze gezinnen zijn door de Belastingdienst onterecht beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. Om deze gezinnen te helpen en hen te laten weten dat zij er niet alleen voor staan, opent de gemeente Zwolle het meldpunt Toeslagenaffaire Kinderopvang. Op deze pagina leest u wat wij voor u kunnen betekenen en hoe u met ons in contact komt.

Als gevolg van de Toeslagenaffaire kunnen gedupeerden ernstige problemen hebben. Denk aan schulden, verlies van werk of relatieproblemen. Omdat de gemeente Zwolle op dit moment niet weet welke gezinnen in Zwolle onterecht zijn beschuldigd van fraude, komen wij graag zo snel mogelijk met u in contact. Om u ook nu al hulp en ondersteuning te bieden.

Denkt u dat u verkeerd behandeld bent door de Belastingdienst met de Kinderopvangtoeslag? Dit kunt u doen:

Neem contact op met het Sociaal wijkteam van de gemeente

Bent u persoonlijk geraakt door de fouten van de Belastingdienst in de toeslagenaffaire? Heeft u bijvoorbeeld schulden? Zijn er spanningen in het gezin of relatieproblemen? Heeft u uw baan verloren? Kan uw kind niet mee op schoolreisje of niet meedoen aan andere activiteiten, omdat de Belastingdienst u mogelijk onterecht geen toeslag uit heeft gekeerd?  Neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Medewerkers van het Sociaal wijkteam van de gemeente Zwolle geven u praktische steun om uw leven weer op de rit te krijgen. Wij kunnen u onder andere mogelijk helpen bij:

  • Het regelen van schulden
  • Het kwijtschelden van eventuele gemeentelijke schulden,
  • Hulp bij het vinden van werk
  • Hulp bij problemen in het gezin
  • Hulp zodat uw  kinderen volwaardig mee kunnen doen.

 Wij werken nauw samen met de Sociaal raadslieden van Stichting de Kern.

Aanmelden bij het Meldpunt Zwolle Toeslagenaffaire

Bent u een gedupeerde van de Toeslagenaffaire? Meld u zich dan bij het Sociaal wijkteam van de gemeente Zwolle. Wij helpen u graag. Bel ons via telefoonnummer (038) 498 9980. Of stuur een e-mail naar Meldpunt-Toeslagen@zwolle.nl.

Hulp van Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK)

Zoekt u hulp, maar liever niet van de overheid? Dan kunt u terecht bij de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK). Via BOinK kunt u de compensatieregeling aanvragen. Neem telefonisch of per mail contact op:

Doe melding bij de Belastingdienst (als u dat nog niet heeft gedaan)

Denkt u dat uw kinderopvangtoeslag in het verleden onterecht is stopgezet? Heeft u te maken met (vermoedelijk) onterechte terugvorderingen? Bel met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag op telefoonnummer 0800 – 2 358 358. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Meld bij het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag het volgende:

  • dat u ongeveer hetzelfde als de ouders uit de CAF 11 zaak is overkomen;
  • dat u wilt worden opgenomen op de lijst van zelfmelders. Ze vragen naar uw BSN-nummer (deze staat op uw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs).

U ontvangt na uw melding een bevestiging per post van de Belastingdienst. Het kan wel even duren voordat u bericht krijgt over het vervolg. Dat komt doordat deze processen veel tijd kosten. U wordt op de hoogte gehouden door de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Webinars Belastingdienst

De Belastingdienst organiseert regelmatig webinars voor ouders. Bekijk de agenda van de webinars hier. U kunt ook webinars terugkijken. Aanmelden en terugkijken kan via deze website.

Meer weten of vragen

Sommige ouders vinden het moeilijk om zelf contact op te nemen met de Belastingdienst. Of ze willen graag onafhankelijke (juridische) hulp bij bepaalde procedures. Ouders die dat willen kunnen kosteloos een advocaat krijgen. Deze kan hen helpen de schade die zij hebben opgelopen te herstellen. Deze gratis rechtsbijstand is beschikbaar via de Raad voor Rechtsbijstand. Gratis juridische hulp - Toeslagen Herstel (belastingdienst.nl)

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Sociaal wijkteam van de gemeente Zwolle via telefoonnummer (038) 498 9980 of stuur een e-mail naar Meldpunt-Toeslagen@zwolle.nl.