Mijn Diezerpoort van morgen

 

Hoe vindt u het wonen in Diezerpoort? Waarom bent u hier gaan wonen? En heeft u het hier naar uw zin? Wat heeft u de afgelopen jaren meegemaakt in de buurt? Hoe wilt u dat Diezerpoort er in de toekomst uitziet? Met de titel Mijn Wijk Van Morgen organiseren we wijkgesprekken op verschillende plekken in de wijk. In Diezerpoort zijn we met de verhalenbus bij bewoners langsgegaan.

Wijkwethouder William Dogger, Hanneke Valkeman wijkmanager, Florian van Dijk wijkbeheerder, Claudine Conradie wijkmedewerker en opbouwwerkers van Travers Welzijn hebben wijkverhalen opgehaald bij bewoners, jong en oud. Een tekenaar heeft alle verhalen en antwoorden vastgelegd op een tekening. Van alle verhalen wordt één verhaal gemaakt: het wijkverhaal van Diezerpoort. Er komt dus een vervolg.

Bus gemist?

Heeft u de bus gemist maar wilt u wel uw verhalen of ideeën delen, mail dan uw idee naar wijkservicepuntoost@zwolle.nl  We nemen dan contact met u op om uw ideeën te bespreken en misschien wel samen aan de slag te gaan.

www.zwolle.nl/mijnwijk

23 maart 2019

De laatste zaterdag van de bustoer bracht gelukkig mooi weer. Binnen en buiten de bus, jong en oud vertelden over hun wijk.  De kunstenaar tekende alle verhalen op om daarvan later één verhaal op tekening te maken van de wijk Diezerpoort. Als dank kregen de bewoners een kleurig plantje mee naar huis; en mooie herinneringen en nieuwe afspraken, want ook bewoners hebben weer nieuwe bewoners ontmoet.

16 maart 2019

Het weer zat niet mee maar daar hadden de bewoners en de wijkwerkers lak aan. Zodra het droog werd kwam men de verhalenbus uit om de wijk zonniger te maken met planten en bloemen.

In Dieze Centrum openden wethouder William Dogger en de bewoners de minibieb. Nu gaan de boeken mee naar huis, maar straks als de zon schijnt nemen de bewoners plaats op de zelf geschilderde bankjes voor een praatje en het lezen van een mooi boek.

9 maart 2019

De verhalenbus is op 9 maart 2019 in de buurten Het Noorden en Dieze West geweest. Ondanks het slechte weer, stapten veel bewoners de bus in om over hun buurt te vertellen of gingen gelijk aan de slag om hun buurt kleurrijker en gezelliger te maken.