Mijn Diezerpoort van morgen

 

Hoe vindt u het wonen in Diezerpoort? Waarom bent u hier gaan wonen? En heeft u het hier naar uw zin? Wat heeft u de afgelopen jaren meegemaakt in de buurt? Hoe wilt u dat Diezerpoort er in de toekomst uitziet? Met de titel Mijn Wijk Van Morgen organiseren we wijkgesprekken op verschillende plekken in de wijk. In Diezerpoort beginnen we met een bustoer en komen we bij bewoners langs.

Wijkwethouder William Dogger, Hanneke Valkeman wijkmanager, Florian van Dijk wijkbeheerder en opbouwwerkers van Travers Welzijn gaan met de bewoners in gesprek. Een tekenaar legt alle verhalen en antwoorden vast op een tekening. Ook voor kinderen is er gelegenheid om op hun manier over hun buurt te vertellen.

23 maart 2019

  • Aankomsttijd: 10.30 uur. Vertrektijd: 11.45 uur. Halte: Riouwstraat / hoek Sumatrastraat.

Bus gemist?

Wilt u wel uw verhalen of ideeën delen, maar kunt u niet opstappen, mail dan uw idee naar wijkservicepuntoost@zwolle.nl  We nemen dan contact met u op om uw ideeën te bespreken en misschien wel samen aan de slag te gaan.

www.zwolle.nl/mijnwijkvanmorgen

16 maart 2019

Het weer zat niet mee maar daar hadden de bewoners en de wijkwerkers lak aan. Zodra het droog werd kwam men de verhalenbus uit om de wijk zonniger te maken met planten en bloemen.

In Dieze Centrum openden wethouder William Dogger en de bewoners de minibieb. Nu gaan de boeken mee naar huis, maar straks als de zon schijnt nemen de bewoners plaats op de zelf geschilderde bankjes voor een praatje en het lezen van een mooi boek.

9 maart 2019

De verhalenbus is op 9 maart 2019 in de buurten Het Noorden en Dieze West geweest. Ondanks het slechte weer, stapten veel bewoners de bus in om over hun buurt te vertellen of gingen gelijk aan de slag om hun buurt kleurrijker en gezelliger te maken.