Mijn idee voor Zwolle is…

Wat heeft Zwolle nodig

Zwollenaren weten het beste wat er in hun buurt, straat of wijk anders, beter of mooier kan. Heeft u daarvoor een idee? Presenteer het dan aan de gemeenteraad op 12 oktober aanstaande. Valt uw idee in de smaak bij de raad? Dan kan het maar zo zijn dat het uitgevoerd wordt of dat u er subsidie voor krijgt. U kunt tot uiterlijk 4 oktober aanstaande uw idee indienen.

Spelregels:

  • U woont in Zwolle
  • Uw idee komt de stad, uw buurt of wijk of de inwoners ten goede
  • U heeft van de gemeente Zwolle nog geen subsidie of andere vorm van ondersteuning gekregen om uw idee te realiseren.
  • Uw idee past bij de taken en bevoegdheden van de gemeente Zwolle
  • U bent aanwezig bij de ideeënmarkt op 12 oktober aanstaande om uw idee toe te lichten
  • Bedrijven zijn uitgesloten van deelname aan de ideeënmarkt

De ideeënmarkt

Als uw idee is aangemeld en aan de bovenstaande spelregels voldoet, mag u uw idee op 12 oktober aanstaande tijdens een digitale bijeenkomst aan de gemeenteraad presenteren.  Overtuig hen dat uw idee het waard is om uitgevoerd te worden. Als een meerderheid van de raad voor het idee stemt tijdens de begrotingsvergadering, dan kan er geld vrijgemaakt worden.  Gebeurt dat niet, dan helpen wij u verder op weg om bijvoorbeeld met bedrijven en organisaties in de stad uw idee uit te werken.

De ideeënmarkt is een digitale bijeenkomst, die begint om 19.30 uur. Er volgt nog een instructie in de week voorafgaand aan de markt.

  verplicht

Aanmelden kan tot 04 oktober aanstaande. Uiterlijk 07 oktober krijgt u de uitleg over de gang van zaken op de markt, welke raadsleden aanwezig zijn om naar uw idee te luisteren.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de raadsgriffie, raadsgriffie@zwolle.nl of Bonnie van der Meer.