Mijn Wijthmen van morgen

Met de titel Mijn Wijk Van Morgen organiseert de gemeente wijkgesprekken op verschillende plekken in de wijk. De onderwerpen uit het Buurt voor Buurtonderzoek en voor de Omgevingsvisie hebben een relatie met de actuele onderwerpen uit het Dorpsplan Wijthmen. Het Dorpsplan is al jaren de basis voor de wijkontwikkelingen en wijkgesprekken zoals die van 28 februari 2019.

Later in het jaar komen er wijkbijeenkomsten met thema's die nog niet aan de orde zijn geweest in de bijeenkomsten over het Dorpsplan.

Woningbouw

Voor de bewoners van Wijthmen is een bijeenkomst geweest over de nieuwbouw en de aanpassing van de Kroesenallee op donderdag 28 februari 2019.  

De projectontwikkelaars  Kreator Projecten uit Zwolle en Loostad Vastgoedontwikkeling (VolkerWessels) uit Apeldoorn hebben de mogelijkheden onderzocht voor een haalbaar plan voor woningbouw op de locatie nabij het Kulturhus in Wijthmen. Zij hebben deze avond een toelichting op het schetsontwerp van het stedenbouwkundig plan en op de doortrekking van de Kroesenallee.

Presentatie Dorpsplan Wijthmen Woningbouw en Kroesenallee.pdf

Bewoners hebben hun reacties en opmerkingen kunnen geven op de plannen.

Wethouder Ed Anker op Twitter: "Wijthmen heeft lang moeten wachten, maar vanavond hebben de bouwers Kreator en Loostad dan eindelijk schetsen van het dorpsplan kunnen laten zien. Bijna negen jaar nadat het dorp zelf initiatief nam voor een uitbreidingsplan. Blij en ook opgelucht dat we hier nu staan."

Artikel Stentor 1 maart 2019

Meer informatie

Meer informatie over het Dorpsplan kunt u hier lezen.

Meer informatie over de verlegging van de Kroesenallee leest u hier.

Buurt voor Buurtonderzoek en Omgevingswet

Inwoners geven Zwolle het cijfer 8. Dat komt uit het Buurt voor Buurtonderzoek 2018. Inwoners geven ook verbeterpunten aan voor de hele stad, maar ook voor hun wijk en buurt. Wat goed gaat en we zo willen houden en de verbeterpunten zijn onderwerpen voor de wijkgesprekken .

In 2021 gaat de Omgevingswet in. De Omgevingswet gaat over de leef- en woonomgeving van iedereen. Daarom staat in de wet dat bewoners meer zeggenschap moeten krijgen over hun wijk en stad. In de wijkgesprekken geven  bewoners hun wensen en ideeën aan voor de toekomst van Zwolle en voor hun wijk.

www.zwolle.nl/mijnwijkvanmorgen