Mijn Zwolle-Zuid van morgen

Op twee bijeenkomsten zijn door wijkbewoners en wijkwerkers ideeën en concrete plannen bedacht die de leefbaarheid van Zwolle-Zuid en Windesheim verbeteren. Het kleurrijke schilderij Wijk-van-de-toekomst was daarbij een inspirerend decor.

Dinsdag 26 februari 2019 is op hogeschool Windesheim door en voor onder meer het dorp Windesheim creatief nagedacht over de mogelijkheden om 'waardevol oud te worden' in het dorp. Dit is een vervolg op de inzet van de opleiding Toegepaste Gerontologie van de hogeschool in Zuid vorig schooljaar

Donderdagavond 28 februari 2019 is in wijkcentrum SIO hard gebrainstormd over hoe we in Zuid de thema's Ontmoeten en Groen & Gezond vorm kunnen geven.

Wijkschilderij

Het wijkschilderij  van 2 bij 4 meter is gemaakt op het Wijkfestival van 29 september 2018 door wijkbewoner Jeroen van Doornik. Het door de kunstenaar verbeelde 'Zwolle-Zuid van de toekomst' laat het stadsdeel zien zoals het de komende tien, vijftien jaar zou kúnnen worden volgens wijkbewoners.

Kunnen, omdat het gaat om wensen en dromen die wijkbewoners zelf hebben verteld tijdens het Wijkfestival. De komende maanden zijn er allerlei bijeenkomsten zoals afgelopen dinsdag en donderdag waarin bewoners kunnen meepraten met het schilderij als inspiratie.

Meepraten kan ook door het Het Verhaal van Zwolle-Zuid! te volgen op Facebook en daar een reactie achter te laten.

Artikel Peperbus

Videoverslag wijkfestival