Mijn wijk van morgen

Hoe wilt u dat uw wijk er in de toekomst uitziet? Met de titel Mijn Wijk Van Morgen organiseren we wijkgesprekken op verschillende plekken in de wijk en met verschillende wijkbewoners. Praten over de woon- en leefomgeving lijkt misschien serieus, maar is vooral ook leuk. En iedereen, jong en oud, heeft wel goede ideeën over zijn buurt en wijk. 

Inwoners geven Zwolle het cijfer 8. Dat komt uit het Buurt voor Buurtonderzoek 2018. Inwoners geven ook verbeterpunten aan voor de hele stad, maar ook voor hun wijk en buurt. Wat goed gaat en we zo willen houden en de verbeterpunten bespreken we in de wijkgesprekken.

In 2021 gaat de Omgevingswet in. De Omgevingswet gaat over de leef- en woonomgeving van iedereen. Daarom staat in de wet dat bewoners meer zeggenschap moeten krijgen over hun wijk en stad. In de wijkgesprekken bespreken we daarom ook hoe de stad en de wijk er in de toekomst uit zou moeten zien.

De wijkgesprekken kunnen bij iemand thuis zijn of bij de ondernemer, de wijkorganisatie of de sportvereniging. We gaan ook langs bij het Jongerencentrum, de Buurtkamer, het zorgcentrum, de moskee, bibliotheek, de school of bij een wekelijkse activiteit in het wijkcentrum. Hoe de gesprekken gaan hangt af van het onderwerp, de genodigden en de locatie; dat kan door te schilderen, discussies te voeren, te stemmen of ideeën uit te beelden in een voorstelling.

Maar niet iedereen wil naar een bijeenkomst en praat liever mee door een enquête in te vullen of wil alleen geïnformeerd worden. Op deze pagina kunt u de wijkgesprekken volgen.