Meldpunt Moeilijke Teksten: Help mee bij het vinden van moeilijke teksten!

Onze teksten moeten eenvoudiger. En daar hebben wij uw hulp bij nodig!

Wij vinden het belangrijk dat alle inwoners onze teksten begrijpen. Heeft u een moeilijke brief van ons gekregen? Of begrijpt u de tekst op onze website niet? Meld het! Dan helpen wij u met uw vraag. En dan zorgen wij voor een tekst die wel duidelijk is.

Hoe meld ik een moeilijke brief, e-mail of webtekst?

  1. Maak een foto of kopie van de moeilijke brief, e-mail of webtekst.
  2. Teken een cirkel om de moeilijke stukken in de tekst. Of geef de moeilijke stukken een kleur.
  3. Staan er persoonsgegevens in de tekst? Bijvoorbeeld uw adres of uw BSN-nummer? Of informatie over uw gezondheid? Maak die gegevens dan onleesbaar. Bijvoorbeeld met een zwarte stift. Krijgen wij een tekst waar toch persoonsgegevens in staan? Dan maken wij die zelf onleesbaar voordat we aan de slag gaan met de tekst.
  4. Meld de tekst. Dit kan op de volgende manieren:
  • Per e-mail: versimpelen@zwolle.nl
  • Per post: Versimpelteam, postbus 10007, 8000 GA Zwolle
  • Bij de gastheren en gastvrouwen van het stadskantoor (Lübeckplein 2 – vlakbij het NS-station)

Heeft u een vraag over de inhoud van de tekst? Of wilt u weten wat wij met uw melding gaan doen? Geef dit dan aan als u de tekst meldt. En geef uw e-mailadres en telefoonnummer door, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Wilt u niet weten wat wij met uw melding gaan doen? En heeft u geen vraag over de inhoud van de tekst? Dan hoeft u uw e-mailadres en telefoonnummer niet door te geven.

Wat gebeurt er met mijn melding?

Wij kijken of de tekst simpeler kan. Kunnen wij de tekst versimpelen? Dan doen we dat. Daarna krijgt u de versimpelde tekst van ons te zien.

Als u een vraag heeft over de inhoud van de tekst, dan nemen wij contact met u op. Daarom is het belangrijk dat u uw e-mailadres en telefoonnummer erbij zet.

Wat is het Versimpelteam?

Het Versimpelteam van de gemeente Zwolle heeft één doel: het versimpelen van lastige teksten van de gemeente. We vereenvoudigen brieven, webteksten en formulieren. Zodat iedereen ze begrijpt.

Vragen?

Heeft u vragen over het Meldpunt Moeilijke Teksten? Of heeft u vragen over het Versimpelteam? Neem dan contact met ons op via versimpelen@zwolle.nl.