Voorzieningen voor honden

Hondenlosloopterrein

Een hondenlosloopterrein is een terrein waar uw hond niet aangelijnd hoeft te worden en waar uw huisdier lekker kan ravotten! Baasjes hoeven op deze locatie de grote boodschap van hun trouwe viervoeter niet op te ruimen. Op hondenlosloopterreinen, die ook gebruikt worden als ontmoetingsplek voor hondenbezitters, is er vaak een gezamenlijke afspraak over het wel opruimen ervan.

Een hondenlosloopterrein is herkenbaar aan een rechthoekig blauw bord voorzien van een afbeelding van een hond.

De hondenlosloopterreinen zijn in elke wijk op redelijke loopafstand te vinden en worden door de gemeente intensief gemaaid. Zo wordt de overlast van hondenpoep zoveel mogelijk beperkt. Maakt u bij het uitlaten van uw hond gebruik van een hondenlosloopterrein, dan is dat altijd op eigen risico. Wees dan vooral alert op kuilen en gaten die honden graven. Wij willen dit graag voorkomen. Daarom vragen wij u uw hond op deze terreinen niet te laten graven.

Mochten er op deze terreinen toch diepe kuilen of gaten ontstaan, dan kunt u dit melden bij de gemeente via telefoonnummer 14038. Ook kunt u het doorgeven via het digitale formulier dat u op deze pagina vindt. 

Instructie

Wilt u weten waar een hondenlosloopterrein bij u in de buurt is? Op deze kaart kunt u op straatnaam zoeken naar de dichtstbijzijnde hondenlosloopterreinen.

Hondenkaart 2019

Grote kaart weergeven (opent in nieuw scherm)

Hondenhaltes en opruimmiddelen

Verdeeld over de stad zijn zo’n 50 hondenhaltes te vinden met gratis opruimzakjes en een afvalbak. Zo kunnen hondeneigenaren gemakkelijker aan de opruimplicht voldoen.